Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου… Ο Ολυμπιακός άλλαξε προσωπείο (λίγες ημέρες μετά τη Μάλμε) και εμφάνισε για ακόμη μία αγωνιστική αυτό της Ελλάδας. Πολλές χαμένες ευκαιρίες, μέτρια (το λιγότερο) απόδοση και νέοι πεταμένοι βαθμοί. Αυτήν τη φορά, οι «ερυθρόλευκοι» του Μεντιλίμπαρ ηττήθηκαν στην Τρίπολη από τον Asteras AKTOR με σκορ 1-0.

Ψυχωμένοι οι Αρκάδες, βρήκαν γκολ στο πρώτο μέρος με τον Γιαμπλόνσκι και με τρομερή εμφάνιση του Τσιντώτα κατάφεραν να κρατήσουν το «τρίποντο», το οποίο ήταν και το πρώτο μετά από ακριβώς 9 μήνες στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Την ίδια στιγμή, νίκησαν τους Πειραιώτες για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2014!

Στους 13 βαθμούς ανέβηκε η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που είχε και δοκάρι με τον Μακέντα, στους 15 έμεινε ο Ολυμπιακός που είχε και αυτός δοκάρι με τον Ελ Κααμπί, αλλά και 19 τελικές συνολικά, χωρίς, όμως, να καταφέρει να σκοράρει.





Στο μυαλό των κόουτς:



Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Asteras AKTOR ο Σάββας Παντελίδης. Στην εστία ο Τσιντώτας και οι Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Χουχούμης στην τετράδα της άμυνας. Ο Γιαμπλόνσκι με τον Μούμο στα χαφ, οι Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ρεγκίς στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Ίδια διάταξη και από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια οι Τζολάκης, με τους Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο, Αποστολόπουλο στην αμυντική γραμμή. Οι Γκαρθία, Στάμενιτς το δίδυμο του άξονα, με τους Ροντινέι, Μασούρα στα φτερά και τον Κωστούλα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γιάρεμτσουκ.

Το ματς



Με φάση για τους γηπεδούχους στα 30'' ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Μπαρτόλο να βλέπει τον Τζολάκη να τον νικά εξ επαφής. Μια φάση που χτύπησε σαν καμπανάκι για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πήραν τα ηνία και είχαν εκρηκτικό 20άλεπτο. Ο Κοστίνια απείλησε στο 4', ο Κάρμο στο 5', ενώ οι Ροντινέι και Κοστίνια είχαν άλλες δύο στιγμές ως το 10ο λεπτό.

Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πίεζαν, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Μετά από ένα κερδισμένο κόρνερ, ο Ρεγκίς έκανε το σουτ, ο Γιαμπλόνσκι άλλαξε την πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τζολάκη για το 1-0. Το γκολ αυτό έδειξε να απορρυθμίζει την ομάδα του Μεντιλίμπαρ, η οποία σπαταλούσε, όμως, τις τελικές της. Κωστούλας, Κάρμο και Κοστίνια βρήκαν φάσεις απειλώντας με το κεφάλι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν πάντα το ίδιο: Είτε στοπ από τον Τσιντώντα, είτε η μπάλα άουτ. Κάπως έτσι, οι Αρκάδες πήγαν με προβάδισμα στο ημίχρονο, βγάζοντας ουσία και κυνισμό σε αντίθεση με τη φλυαρία του Ολυμπιακού.




Ο Μεντιλίμπαρ έριξε Γουίλιαν και Έσε στο ματς, βγάζοντας τους Μασούρα, Στάμενιτς. Το δεύτερο μέρος είχε φρενήρη ρυθμό στο ξεκίνημά του, με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Ο Γουίλιαν στο 48' απέτυχε να βρει εστία από πλεονεκτική θέση, με τον Αστέρα στα καπάκια να αγγίζει δις το γκολ. Πρώτα, στο 50' ο Μπαρτόλο έδωσε έτοιμο γκολ στον Μακέντα, αλλά ο Ιταλός πλάσαρε στο δεξί δοκάρι και στην αμέσως επόμενη φάση οι ίδιοι παίκτες συνδυάστηκαν άψογα, ωστόσο ο έμπειρος φορ είδε το τελείωμά του να περνά πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά μετά, ο Κοστίνια με πάρε-βάλε πάσα βρήκε τον Έσε, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Τσιντώτα.

Ο Αστέρας άρχισε να δίνει περισσότερα μέτρα και να υποχωρεί στο γήπεδο, ψάχνοντας την κόντρα. Όχι με ιδιαίτερη ζέση, αφού είχε το προβάδισμα και ήθελε να το διαχειριστεί. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε φάσεις και είχε ένα «νεκρό» διάστημα ως το 70', όταν και ο Μεντιλίμπαρ έδωσε το δικαίωμα στον Γιαζίτσι να ντεμπουτάρει και έριξε παράλληλα τον Ζέλσον. Στο ματς είχε μπει και ο Ελ Κααμπί, οι Πειραιώτες γέμιζαν περισσότερο την περιοχή, αλλά είχαν περιοριστεί σε πολλά γεμίσματα.



Οι διάδρομοι προς την εστία του Τσιντώτα ήταν κλειστοί, αλλά ο Ολυμπιακός πάλευε για να βρει το γκολ, που θα του πρόσφερε τουλάχιστον τον βαθμό. Το άγγιξε στο 84ο λεπτό, όταν ο Κοστίνια έκανε γλυκό γύρισμα και ο Ελ Κααμπί την κεφαλιά που τράνταξε το δεξί δοκάρι. Μια φάση που επί της ουσίας ήταν και η τελευταία, αφού στα επόμενα 12-13 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις δεν άλλαξε το παραμικρό. Μόνο οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού ο Γιαζίτσι πάτησε πολύ άσχημα και αποχώρησε υποβασταζόμενος, με τους φόβους να είναι έντονοι για σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Όλα στραβά και ανάποδα, δηλαδή, για το σύνολο του Μεντιλίμπαρ…



MVP: Ο Γιαμπλόνσκι βρίσκει το μοναδικό γκολ του αγώνα, αλλά ο Τσιντώτας κάνει τρομερή εμφάνιση. Όσες φορές χρειάστηκε επενέβη σωστά και δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η σφυρίχτρα: Ο Φωτιάς δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις για να αντιμετωπίσει, ενώ παρά τις διαμαρτυρίες εκατέρωθεν σε ορισμένες στιγμές, άφησε το παιχνίδι να παιχτεί. Μια χαρά τα πήγε ο ρέφερι από την Πέλλα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιντώτας, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (72' Τζανδάρης), Μούμο, Καλτσάς (72' Άλβαρεζ), Μπαρτόλο, Ρεγκίς (56' Αλάγκμπε), Μακέντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Αποστολόπουλος (70' Γιαζίτζι), Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Γκαρθία, Στάμενιτς (46' Εσε), Κωστούλας (70' Ζέλσον), Μασούρας (46' Γουίλιαν), Ροντινέι, Γιάρεμτσουκ (56' Ελ Κααμπί).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube