Νέα σεζόν, νέοι στόχοι, νέα ονομασία και καινούργια πρόσωπα! Ο Asteras AKTOR λοιπόν όπως ονομάζεται εδώ και λίγο καιρό είναι έτοιμος για τη σεζόν 2024/25 και θέτει έναν σημαντικό στόχο. Να γυρίσει ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, με τη βοήθεια του νέου format του πρωταθλήματος. Σίγουρα, σε σχέση και με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές τους, βγάζοντας εκτός τον Άρη, οι «κιτρινομπλέ» έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Διότι κατά το παρελθόν έχουν αγωνιστεί τρεις φορές σε ομίλους του Europa League και αρκετές στα προκριματικά.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαμε αποχωρήσεις, επιστροφές, νέα πρόσωπα, αλλά και δυνατά φιλικά με ομάδες της Serie A! Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η σημαία του Asteras AKTOR, Χουάν Μουνάφο αποχώρησε μετά από αρκετά χρόνια, ενώ την ίδια ώρα είχαμε την επιστροφή του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, αλλά και την έλευση του Μάρτιν Άνταμ και άλλων παικτών φυσικά. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι ο Μούμο, ένας ποιοτικός Ισπανός χαφ, ενώ συνολικά ο κορμός παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ίδιος και προστέθηκαν κινήσεις που αναβαθμίζουν το ρόστερ και το ανεβάζουν επίπεδο. Υπάρχει πλέον το κατάλληλο βάθος, πολλές επιλογές, ενώ και η προσθήκη του Σιμόν Ντελί, εφόσον καταφέρει να μπει και να βοηθήσει άμεσα, θα παίξει κομβικό ρόλο στην παρουσία της ομάδας.



Σίγουρα, ξεχωριστό κεφάλαιο είναι ο Μάρτιν Άνταμ, τον οποίο προαναφέραμε. Χρήζει ξεχωριστής αναφοράς, αφού πρόκειται για έναν θηριώδη επιθετικό, ο οποίος το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Euro στα γήπεδα της Γερμανίας με την εθνική Ουγγαρίας. Διεθνής, με παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, ο 30χρονος σέντερ φορ ήρθε για να μπει στα παπούτσια του Χουάν Μιριτέλο και αποτελεί ένα από τα μεγάλα μπαμ του φετινού καλοκαιριού. Έχει όλες τις περγαμηνές να πετύχει, αρκεί ο Μίλαν Ράσταβατς να καταφέρει να τον αξιοποιήσει σωστά και οι συμπαίκτες του να τον «ταΐζουν» για να γεμίζει με γκολ τα δίχτυα των αντίπαλων τερματοφυλάκων!

Οι Αρκάδες ταξίδεψαν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στην Ιταλία και έδωσαν δυο δυνατά φιλικά κόντρα σε Μπολόνια και Βερόνα, δημιουργώντας μάλιστα με τη δεύτερη δεσμούς φιλίας και μελλοντικής συνεργασίας. Το κρας τεστ με την Μπολόνια η οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο League Phase του Champions League ήταν άκρως επιτυχημένο, αφού οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 3-3 και οι «κιτρινομπλέ» κοίταξαν στα μάτια ένα πανάκριβο και πάρα πολύ ποιοτικό σύνολο.

Άξιο αναφοράς, επίσης, το γεγονός πως ο Asteras AKTOR δημιούργησε και Β ομάδα που θα συμμετέχει στην Super League 2, έχοντας για στόχο την ανάδειξη των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τις εξαιρετικές του ακαδημίες.

Τι έκανε το καλοκαίρι (1-4-1)





Έξι φιλικά, με τα δύο από αυτά πολύ σπουδαία αφού ταξίδεψε στην Ιταλία για να συλλέξει εμπειρίες και να κοντραριστεί με Μπολόνια και Βερόνα. Απολογισμός σε αυτά τα δύο, μία ισοπαλία και μία ήττα, αλλά με εξαιρετικές εμφανίσεις και κοντράροντας δύο μεγάλες ομάδες στα ίσα. Δεν χάνει εύκολα, ακόμα και στα φιλικά, ενώ η μοναδική νίκη ήρθε επί του Παναιτωλικού. Βασικό ζήτημα ήταν η άμεση προσαρμογή των νέων παικτών και να περάσει ο Ράσταβατς τα βασικά του «θέλω» στον τρόπο παιχνιδιού.

Αναλυτικά: Asteras AKTOR-Λεβαδειακός 1-1, Asteras AKTOR-Παναιτωλικός 3-1, Asteras AKTOR-Μπολόνια 3-3, Asteras AKTOR-Βερόνα 0-1, Asteras AKTOR-Athens Kallithea 0-0

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ





ΗΡΘΑΝ: Μάρτιν Άνταμ (Ουλσάν), Σιμόν Ντελί (Ιστανμπούλσπορ), Φάνης Τζανδάρης (Λαμία), Παναγιώτης Τσιντώτας (Ατρόμητος), Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΟΚ), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Γκόρνικ Ζάμπρζε), Νικολάι Άλχο (Βόλος), Αϊντίν Ρέτζιτς (Σλόγκα Μερίντια), Σάμι Φαράζ (Σοσό), Μίκι Μουνιόθ (Μπούργος).

ΕΦΥΓΑΝ: Χουάν Μουνάφο (ελεύθερος), Χουάν Μιριτέλο (δανεικός από Ντεφένσα), Αντώνης Τσιφτσής (ΠΑΟΚ), Γιάννης Χριστόπουλος (ΟΦΗ), Βασίλης Σουρλής (Ράκοφ), Έρβιν Τζουκάνοβιτς (αποσύρθηκε), Σίτο (Ιντερσίτι), Πίτσου (Αλκογιάνο), Καρμόνα (ελεύθερος), Βαλιέντε (ελεύθερος)


ΣΥΝ: Ο Μίλαν Ράσταβατς είχε τον πρώτο λόγο στους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, αλλά και που αποχώρησαν και χτίζει ο ίδιος την ομάδα από την αρχή. Στα συν θα βάλουμε και ότι ο Asteras AKTOR έδωσε τα δυνατά φιλικά στην Ιταλία με πολύ καλές ομάδες και πήρε εμπειρία. Επιπλέον, έχει εντάξει περισσότερους Έλληνες παίκτες, αλλά και νεαρούς που έχουν όρεξη και ενέργεια. Ασφαλώς, παρά τις δέκα κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ο κορμός παραμένει σταθερός και ο Σέρβος τεχνικός απλώς προσθέτει ποιοτικές επιλογές στην ενδεκάδα του. Κάτι που δεν έχουν τη δυνατότητα πολλές ομάδες, να το κάνουν, στο πρωτάθλημα.



Ένα ακόμη θετικό είναι το γεγονός πως οι Αρκάδες έχουν πλέον μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους. Ποδοσφαιριστές όπως οι Τζίμας, Φαράζ, Ρέτζιτς, Τζανδάρης μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να φανούν επιδραστικοί, αλλάζοντας τη ροή του αγώνα. Γενικότερα, πλέον ο Αστέρας έχει στις περισσότερες θέσεις τουλάχιστον από δύο καλές επιλογές, κάτι που δημιουργεί ανταγωνισμό και συναγωνισμό στο ρόστερ, βάζοντας δύσκολα στον Ράσταβατς για τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Ταυτόχρονα, το γεγονός πως η ομάδα θα θελήσει, εφόσον την ευνοήσει η κλήρωση, να κάνει καλή πορεία και στο Κύπελλο, τότε θα έχει τη δυνατότητα να έχει δύο καλές ενδεκάδες!

ΠΛΗΝ: Ενδεχομένως η αμυντική λειτουργία, κάτι που είχε ως πρόβλημα και την περασμένη σεζόν η ομάδα. Δέχτηκε γκολ στα πέντε από τα έξι φιλικά, κάτι που ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Βέβαια, με την προσθήκη του Σιμόν Ντελί και όταν είναι έτοιμος ο Ιβοριανός στόπερ, οι Αρκάδες θα έχουν προσθέσει στη φαρέτρα τους έναν ποιοτικό αμυντικό που μπορεί να ηγηθεί! Αρκεί, βέβαια, να φανεί και στο γήπεδο.

Την ίδια ώρα, ο Αστέρας έχασε τον πρώτο σκόρερ του την περασμένη σεζόν, τον Χουάν Μιριτέλο. Σίγουρα, προσπάθησε να τον αντικαταστήσει με ένα βαρύ όνομα, όπως αυτό του Μάρτιν Άνταμ, αλλά θα πρέπει να δούμε το πότε και αν ο Ούγγρος δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας από την Τρίπολη για την επιλογή τους. Πίσω από τον Άνταμ υπάρχει ο Μάντζης, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει στα νούμερα και τις επιδόσεις του παίκτη που αγωνιζόταν στον Ιωνικό (έχοντας βέβαια μικρότερο χρόνο συμμετοχής) και τρίτος είναι ο νεαρός Αγγελάκης.



Παράλληλα, οι Αρκάδες θα πρέπει φέτος να εκμεταλλευτούν περισσότερο τον παράγοντα έδρα. Τα περασμένα χρόνια το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αποτελούσε ένα γήπεδο που «μικροί και μεγάλοι» θα έπρεπε να φτύσουν… αίμα για να περάσουν με αποτέλεσμα από αυτό. Προσφάτως, αυτό δεν συμβαίνει και αρχής γενομένης από φέτος αυτό θα πρέπει να αλλάξει για να καταφέρει η ομάδα του Ράσταβατς να σταθεροποιηθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.


Πιθανή ενδεκάδα: Παπαδόπουλος – Άλχο, Καστάνιο, Ντελί, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι, Μούμο – Καλτσάς, Μπαρτόλο, Κρέσπι – Άνταμ.

Προπονητής: Μίλαν Ράσταβατς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!