Όπως και οι περισσότεροι σταρ του ΝΒΑ, έτσι και ο παίκτης των Ντένβερ Νάγκετς, Νένε, αντιμετώπισε πρόβλημα με το εάν τελικά θα αγωνιστεί με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ο Βραζιλιάνος φόργουορντ των Ντένβερ, ήθελε να αγωνιστεί στο προολυμπιακό τουρνουά του Λας Βέγκας με τη «Σελεσάο» κάτι που οι Ντένβερ Νάγκετς δεν δέχονταν αφού φοβόντουσαν πιθανό τραυματισμό του παίκτη.

Τελικά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και έτσι ο 25χρονος παίκτης θα συμμετάσχει κανονικά στο προολυμπιακό τουρνουά. «Τους ρώτησα αν μπορώ να αγωνιστώ στο τουρνουά και μου είπαν ότι μπορώ. Γι’ αυτό άλλωστε τώρα είμαι εδώ» δήλωσε ο Νένε στον βραζιλιάνικο Τύπο, κατά την πρώτη μέρα ενσωμάτωσής του στην προετοιμασία της Εθνικής.

Ανάλογο πρόβλημα έχει και ο Αντερσον Βαρεχάο, ο οποίος δεν έχει πάρει ακόμα την έγκριση από τους Καβαλίερς, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν στην ασφάλισή του.

Ο Μαρσέλο Μασάδο τόνισε, σχετικά με τη διοργάνωση πως "πιστεύω ότι έχουμε ότι χρειάζεται για να προκριθούμε. Η ομάδα είναι απόλυτα προσανατολισμένη σε αυτόν το στόχο και προπονούμαστε σκληρά για να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα, ώστε να επιστρέψουμε στη Βραζιλία με ένα εισιτήριο για το Πεκίνο. Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης μεταφέρονται στη δεύτερη. Είναι ένα τουρνουά, που θα αντιμετωπίσεις όλες τις ομάδες. Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε μια ή δυο ομάδες συγκεκριμένα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να τους νικήσεις όλους. Όμως, το βασικό είναι να συγκεντρωθούμε στη δική μας ομάδα".

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube