Η Ισπανία και η Ελλάδα είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Ευρωμπάσκετ και όλοι περιμένουν να τις δουν ξανά αντίπαλες σε τελικό, μετά τον περυσινό στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Ο Ρούντι Φερνάντεθ της Μπανταλόνα, εκ των νέων στελεχών των παγκοσμίων πρωταθλητών, μίλησε το Σάββατο στην ιστοσελίδα της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ και χαρακτήρισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης δυνατή ομάδα.

«Η Ελλάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες με απίστευτο επίπεδο και είναι μια ομάδα συνόλου, όμως υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες που μπορούν να κερδίσουν το Ευρωμπάσκετ. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε στο γήπεδο και βέβαια να συνεχίζουμε να κερδίζουμε όλους τους αγώνες. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ρόλο που μου έχει δώσει ο Πεπού Ερνάντεθ και νιώθω τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Πέρυσι, είχαμε ένα ρεκόρ 18-0 και φέτος ξεκινήσαμε με νίκη κόντρα στη Βενεζουέλα. Το σημαντικό, βέβαια, είναι να είμαστε καλοί στο Ευρωμπάσκετ και να κερδίσουμε εκεί. Πάντως, όσο προσπαθείς και κερδίζεις γίνεσαι καλύτερος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κάρλος Ναβάρο. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ναβάρο, που πήγε στο ΝΒΑ. Το ήθελε παρά πολύ και ήταν το μεγάλο του όνειρο. Έχει δείξει την ποιότητά του στην Ευρώπη και τώρα θα το κάνει και στην Αμερική. Και εγώ θέλω πάρα πολύ να παίξω εκεί. Ζηλεύω λίγο, γιατί ήθελα να πάω από φέτος, όμως έμεινα στην Ευρώπη για άλλους λόγους. Κάνουμε μια καλή ομάδα στην Μπανταλόνα, όπως πριν μερικά χρόνια και γι' αυτό απέρριψα την πρόταση της Μπαρτσελόνα. Θέλω και εγώ να βοηθήσω, πριν φύγω. Προτεραιότητα είναι το ΝΒΑ και πιστεύω ότι θα δουλέψω πολύ φέτος, για να πάω του χρόνου εκεί».

Η κουβέντα πήγε και στο συμπαίκτη του, Ρίκι Ρούμπιο. «Ο Ρούμπιο είναι ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά πρέπει να προσέχει τον εαυτό του. Πρέπει να απολαμβάνει το μπάσκετ και να παίζει με άτομα της ηλικίας του. Έχει ένα έμφυτο ταλέντο, όμως πρέπει να το προσέξει και ο Ρενέσες είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτό».

Όσο για τον Γιασικεβίτσιους. «Ανυπομονώ να παίξω αντίπαλος με τον Σάρα. Δεν τον έχω αντιμετωπίσει ποτέ και ήταν το πρότυπό μου, όταν ήμουν μικρότερος».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube