Οι Παναμερικανικοί Αγώνες μπάσκετ τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ αποτελούν κριτήριο για το ποιες ομάδες θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το επόμενο καλοκαίρι και όλες οι ομάδες προετοιμάζονται για το καλύτερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει και για την Αργεντινή, η οποία θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης. Ο Κάρλος Ντελφίνο μίλησε στο επίσημο site της FIBAEUROPE για την υπόθεση πρόκριση στην κινεζική πρωτεύουσα και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν εκτός οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες της Αθήνας.

«Νιώθω πολύ αισιόδοξος, γιατί φαίνεται ότι είναι το ξεκίνημα μιας καλής σεζόν. Ήθελα να φύγω από τους Πίστονς, όχι γιατί μου φερόντουσαν άσχημα, αλλά γιατί ήμουν «παγιδευμένος», χωρίς να έχω ευκαιρίες να αναδειχτώ. Είχα χάσει το κουράγιο μου».

Για την άρνηση κάποιων παικτών να παίξουν στο τουρνουά είπε πως «με ενδιαφέρει περισσότερο να πάρουμε τη θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια, κάθε φορά που απουσιάζει ένας παίκτης είναι εμπόδιο για κάθε προπονητή. Κάθε στρατιώτης που πέφτει κάτω στη μάχη, κάνει τα πάντα πιο δύσκολα. Αυτή ήταν μια δυνατή ομάδα, πλήρως εξοπλισμένη και πάντα έλεγα ότι όσο περισσότερο καιρό μείνουμε μαζί, τόσο το καλύτερο για την Αργεντινή. Είναι, όμως, επίσης αλήθεια πως η ομάδα χρειάζεται ανανέωση».

Αναφέρθηκε και στα θετικά να μη συμμετέχουν κάποιοι παίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Υπάρχουν και θετικά, γιατί η ομάδα ανανεώνεται. Απλά, ελπίζω ότι τα νέα παιδιά που έρχονται θα μπορούν να πάρουν ευκαιρίες. Υπάρχουν κάποιοι από εμάς που, σίγουρα, θα παίξουμε ρόλο με την εμφάνισή μας. Αυτό αποτελεί, βέβαια, τον ηγετικό ρόλο που πρέπει να πάρουμε για αυτά τα παιδιά. Θα πρέπει όλοι να κινηθούμε στην ίδια κατεύθυνση, είμαστε οι εκλεκτοί και είμαστε αυτοί που είμαστε διαθέσιμοι να παίξουμε. Θα έχουμε ταλέντο, για αυτό πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Θα πρέπει να βρεθούμε σε καλή κατάσταση στο τουρνουά».

Δε σκέφτεται ούτε καν την πιθανότητα να μην πάνε οι «μπιανκοσελέστε» στο Πεκίνο.«Θα είναι σίγουρα «σκληρό» για μας να αποκλειστούμε. Κάτι που κανένας μας δε σκέφτεται. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε αυτό. Προσπαθήσαμε αρκετά να φτάσουμε εδώ. Θα είναι καταστροφικό για κάποιους σαν εμάς, που αγαπάμε το μπάσκετ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube