Οι ημιτελικοί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ Εφήβων, που θα διεξαχθούν το βράδυ του Σαββάτου, δε θα γίνουν μέσα στο καλύτερο κλίμα. Η ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ ζήτησε επίσημα από τη FIBAEUROPE να ακυρώσει τον αγώνα ανάμεσα στη Λιθουανία και τη Σερβία (75-71), που έδωσε το «εισιτήριο» της πρόκρισης και στις δύο ομάδες στους τέσσερις και άφησε έξω τους διοργανωτές, θεωρώντας πως οι δύο ομάδες «έστησαν» το ματς για να τους αφήσουν έξω και να προκριθούν αυτοί, όπως και έγινε τελικά.

Στο συγκεκριμένο ματς οι Σέρβοι προκρίνονταν, ακόμα και αν έχαναν με εφτά πόντους, παίρνοντας και την πρώτη θέση και αφήνοντας στη δεύτερη τους Λιθουανούς, ενώ αν έχαναν από 8 μέχρι 14 έβγαιναν δεύτεροι, με τους Λιθουανούς πρώτους. Ήττα της Λιθουανίας με οποιοδήποτε σκορ έδινε την πρόκριση στους Ισπανούς. Τελικά, οι Λιθουανοί κέρδισαν με τέσσερις και αμφότερες προκρίθηκαν, αφήνοντας εκτός τους Ιβηρες.

Η ένσταση απορρίφθηκε τελικά και το μόνο που πρότειναν οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο στις δύο ομοσπονδίες και τιμωρία ενός χρόνου στους προπονητές των δύο ομάδων.

Να σημειωθεί πως η Λιθουανία είναι η αντίπαλος της Ελλάδος, η οποία και δε θέλησε να προχωρήσει το θέμα ως έννομη συμφέρουσα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube