Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε δηλώσει αρχής εξαρχής πως θα δώσει το «παρών» στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, στην τελευταία, εκτός απροόπτου, μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του. Ο σούπερ σταρ των Μάβερικς, όμως, δεν είχε πάρει την άδεια από την ομάδα του για να συμμετάσχει στη διοργάνωση της Ιβηρικής. Αυτό έγινε την Τετάρτη και ο 33χρονος άσος θα ενισχύσει τη φιναλίστ του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ οριστικά και αμετάκλητα, ξεκινώντας προπονήσεις από την ερχόμενη Τρίτη, ενώ θα προλάβει να συμμετάσχει και σε εφτά φιλικά.

Ο αθλητικός διευθυντής της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Μπρενσάιντ, «πέταγε» από τη χαρά του, μόλις έμαθε τα μαντάτα. «Θα τον έχουμε πιο νωρίς μαζί μας φέτος. Αυτό μας ευχαριστεί και είμαστε ευγνώμονες στους Μάβερικς».

Ο ίδιος ο διεθνής άσος τόνισε, από την πλευρά του, πως «θα παίξω επτά ματς προετοιμασίας με την ομάδα. Είναι αρκετά για μας να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλο. Ξέρω τους παίκτες. Παίζω παρέα με κάποιους 10 χρόνια. Πρέπει να φτάσουμε στα προημιτελικά. Μετά από αυτό, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Για μένα, η Γερμανία είναι ανάμεσα στα φαβορί του Ευρωμπάσκετ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube