Ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα προσπαθεί να αναρρώσει από το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον περασμένο Νοέμβριο και να δώσει το παρών» στο Ευρωμπάσκετ της πατρίδας του, ενισχύοντας την εθνική του ομάδα και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην προσπάθεια να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ο άσος των Τορόντο Ράπτορς ξέρει ότι δύσκολα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση της Ιβηρικής, και μιλώντας στο fibaeurope.com, προσπάθησε να ενισχύσει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του, ώστε να μην επηρεαστούν από την πιθανή απουσία του και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομάδα μπορεί να είναι επιτυχημένη χωρίς εμένα. Το παράδειγμα του Πάου Γκασόλ στο Μουντομπάσκετ είναι ένα και υπάρχουν και άλλα πολλά. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο με πολλούς ποιοτικούς παίκτες».

Για το θέμα του τραυματισμού του, τόνισε πως «δουλεύω σκληρά και η ανάρρωσή μου πάει καλά. Κάθε μέρα προπονούμαι και κάνω περισσότερα πράγματα. Πάω σιγά σιγά, βήμα προς βήμα κάθε στιγμή. Ακόμα δεν έχω προπονηθεί με τους συμπαίκτες μου, αλλά νιώθω καλά και είμαι σίγουρος ότι θα είμαι έτοιμος για να παίξω. Είμαι αισιόδοξος για αυτό».

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ύστερα από τον τραυματισμό του, επισήμανε πως «ήταν πολύ δύσκολες στιγμές. Έχασα το τέλος της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ και τα πλέι οφ. Μετά, ενώ θα έπρεπε να ευχαριστιέμαι τις διακοπές μου, πρέπει να δουλέψω σκληρά. Είναι πολύ «σκληρό» και σε κάνει να αναρωτιέσαι, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος, όταν επιστρέφω στην προπόνηση με τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό τιμ. Το Ευρωμπάσκετ είναι μεγάλο κίνητρο για μένα».

Τέλος, αναφέρθηκε στην περίπτωση να κατακτήσουν οι Ίβηρες το Ευρωμπάσκετ. «Η νίκη θα μας δώσει έξτρα κίνητρο και θέλουμε να ξανακερδίσουμε και πάλι, αλλά δεν πρέπει να γίνουμε υπερόπτες. Αυτό είναι πάντα ένα ρίσκο, μετά από μια πρώτη θέση σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές και ξέρουμε πόσο σκληρό είναι να κερδίσουμε το τουρνουά. Παίζοντας στο σπίτι μας, μπροστά στον κόσμο μας, σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη πίεση, αφού είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Για αυτό πρέπει να αποφύγουμε κάθε είδους θριαμβολογία. Θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε τον τίτλο, αφού υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σερβία, η Γερμανία και η Λιθουανία είναι ομάδες ποιότητας και, επίσης, η Ρωσία με την Κροατία μπορούν να γίνουν απειλητικές».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube