Το θέμα του Μπορίς Ντιό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στη γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ ψάχνουν τον τρόπο να διευθετήσουν το πρόβλημα με τον παίκτη των Φοίνιξ, ώστε αυτός να δώσει το «παρών» στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας. Η ομοσπονδία προσπαθεί να δώσεις τις απαραίτητες εγγυήσεις που ζητάνε οι «ήλιοι», για το ενδεχόμενο να τραυματιστεί ο παίκτης στην Ιβηρική.

Εφόσον τα καταφέρουν, ο παίκτης θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ, αλλιώς κανένας δε ξέρει τι μπορεί να προκύψει, με δεδομένο και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τόνι Πάρκερ.

Αυτά όλα έχουν αρχίσει και «πονοκεφαλιάζουν» τον Κλοντ Μπερζό, ο οποίος μίλησε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους και τόνισε πως τα τελευταία προβλήματα που έχουν προκύψει δεν τον αφήνουν να κάνει την προετοιμασία που επιθυμεί.

«Σίγουρα είναι άσχημο, γιατί δεν μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς τους δυο αυτούς παίκτες. Είμαστε χωρίς βοήθεια, δουλεύουμε πάνω στη τακτική και χάνουμε ένα παίκτη πολύ σημαντικό, έναν τόσο κυρίαρχο στο παιχνίδι μας. Θα ενσωματωθεί με την ομάδα, όταν πάρει το «πράσινο φως» από τους γιατρούς. Αν ξέραμε από πριν ότι ο Ντιό δεν θα μπορούσε να παίξει, αυτό θα είχε αλλάξει την εικόνα μας. Χωρίς αυτόν παραλύουμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "τρικολόρ".

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube