Την Ελλάδα και την Ισπανία έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του προσεχούς Ευρωμπάσκετ ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο σούπερ σταρ της Γερμανίας θέτει ως στόχο για τη δική του ομάδα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

«Υπάρχουν περίπου δέκα ομάδες που φαντάζουν ικανές να κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά φυσικά φαβορί είναι η Ισπανία και η Ελλάδα, που ήταν και οι φιναλίστ στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ», δήλωσε ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε μία έμπειρη ομάδα με παίκτες που αγωνίζονται για πολλά χρόνια μαζί. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα η απόδοση της ομάδας, οι συμπαίκτες μου έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αξία τους. Δεν μπορώ να κερδίσω μόνος μου, κερδίζουμε όλοι μαζί. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, συνεπώς θα πρέπει να φτάσουμε ως τον τελικό, όπως το 2005».

Ο MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον αποκλεισμό-σοκ στον πρώτο γύρο των play-offs από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ωστόσο θεωρεί πως αυτός μπορεί να έχει εν τέλει ευεργετικές συνέπειες για τον ίδιο. «Ακόμη σκέφτομαι αυτές τις ήττες από τους Ουίριορς και τον αποκλεισμό. Ελπίζω αυτή η εμπειρία να είναι διδακτική για μένα και να με κάνει καλύτερο παίκτη, αρχής γενομένης από το Ευρωμπάσκετ. Ίσως τελικά ο πρόωρος αποκλεισμός να μού έκανε καλό, αφού είχα το χρόνο για να ξεκουραστώ και θα μπορέσω να προετοιμαστώ κατάλληλα για το Ευρωμπάσκετ. Πέρυσι για το Μουντομπάσκετ είχα μόνο μία εβδομάδα στη διάθεσή μου για να κάνω ατομική προπόνηση», τόνισε ο 29χρονος άσος.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube