Δύο εβδομάδες πριν, ενώ δήλωνε έτοιμος να αγωνιστεί με τη Σερβία στο Ευρωμπάσκετ, ξαφνικά τα ανατρέπει όλα, ανακοινώνοντας ότι δε θα ακολουθήσει τελικά την αποστολή. Ο λόγος για τον Σάσα Πάβλοβιτς, ο οποίος, ενώ δημιούργησε αναταραχή, μετά τη διάσπαση της Σερβίας με το Μαυροβούνιο σχετικά με τη χώρα που θα εκπροσωπούσε, ανακοίνωσε τελικά πως δεν μπορεί να ενισχύσει την ομάδα, επειδή περιμένει το νέο συμβόλαιό του με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στενοχωρημένος για την έκβαση αυτή, ωστόσο τόνισε πως θα είναι στη διάθεσή των πρώην "πλάβι" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο: «Είχα μία μακρά συζήτηση με τον προπονητή της Σερβίας, Ζόραν Σλάβνιτς και του εξήγησα την κατάσταση με τους Καβαλίερς. Το νέο μου συμβόλαιο με το Κλίβελαντ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθειά μου να ενισχύσω τη Σερβία. Είπα στον Σλάβνιτς ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μείνω στο Κλίβελαντ και, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΒΑ, θα πρέπει να περιμένω 15 ημέρες μετά την αρχική προσφορά για να μάθω τι θα γίνει. Αυτό σημαίνει ότι τα του συμβολαίου μου με το Κλίβελαντ θα ξεκαθαρίσουν μετά τις 6 Αυγούστου. Είμαι στεναχωρημένος για την έκβαση αυτή, αλλά, αν με καλέσει ο τεχνικός, θα ενισχύσω την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ντράγκαν Καπίτσιτς, είπε: «Εκτιμώ την απόφαση του Πάβλοβιτς να εκπροσωπήσει τη Σερβία, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ τις δικαιολογίες του συμβολαίου, όσον αφορά στην άρνησή του. Χρειαζόμαστε τον Σάσα».

Η Σερβία έχει κληρωθεί στον πρώτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ μαζί με την Εθνική Ελλάδας, τη Ρωσία και τη νικήτρια που θα προκύψει από τον επιπρόσθετο προκριματικό γύρο.

Eπιμέλεια: Μελίνα Μαρκατζίνου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube