Η Αργεντινή είναι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο μπάσκετ και είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί τον τίτλο της το ερχόμενο καλοκαίρι στο Πεκίνο. Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει οι παίκτες του Σέρχιο Ερνάντεθ να πάρουν το «εισιτήριο» για την κινεζική πρωτεύουσα, μέσω των Παναμερικανικών Αγώνων που θα γίνουν σε λίγους μήνες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 μίλησε στο FIBA.com για αυτήν τη διοργάνωση και για άλλα θέματα που αφορούν την εθνική ομάδα των «μπιανκοσελέστε».

Σε ερώτηση για το Παναμερικανικό ο Ερνάντεθ τόνισε πως «βασική μας προτεραιότητα είναι να προκριθούμε, μέσω του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε αυτό. Το να εκπροσωπείς την Αργεντινή είναι πάντα κάτι που φέρνει περηφάνια και χαρά. Είναι μεγάλη πρόκληση, η ομάδα μας έχει μεγάλη ιστορία πίσω της και είναι η καλύτερη του κόσμου αυτήν τη στιγμή».

Για την ομάδα του επισήμανε πως «η Αργεντινή έχει πολλούς παίκτες με παγκόσμια ποιότητα. Καταφέραμε κάποια σημαντικά πράγματα τα τελευταία χρόνια και θα το κρατήσουμε αυτό και στο μέλλον, ώστε να παραμείνουμε στην ελίτ του κόσμου».

Για τους προσωπικούς του στόχους τόνισε πως «όταν με επέλεξαν ως βασικό προπονητή της Αργεντινής το έκαναν, έχοντας λάβει υπόψη ότι ήμουν ο καλύτερος στη χώρα. Αφού προπονούσα πολύ σωστά στο αργεντίνικο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα και το καλύτερο ποσοστό νικών. Μετά πήρα κάποιους διεθνείς τίτλους και προπόνησα την «μπιανκοσελέστε», κερδίζοντας κάποια τουρνουά ευρέως γνωστά. Στα προπονητικά μου καθήκοντα είναι να βοηθώ τους παίκτες να επικοινωνούν μεταξύ τους. Να έχουν ένα ανταγωνιστικό κίνητρο. Να παίζουν σαν ομάδα, ώστε να πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό».

Για το τέλος ζήτησε από τους φίλους της ομάδας να της συμπαρασταθούν. «Οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίζουν πάντα την ομάδα. Έχουμε ένα γκρουπ από παίκτες που πάντα παίζουν για το καλύτερο δυνατό. Οι Αργεντινοί παίκτες θέλουν να πηγαίνουν μπροστά και αυτό τους επιτρέπει να πετυχαίνουν μεγάλα πράγματα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube