Την περσινή πορεία της Αναστασίας Κωστάκη στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, φαίνεται να «ζήλεψε» η πρώην παίκτρια της γαλλικής Μπρουζ και της Βαλένθια (μόλις για τρεις ημέρες), Εβίνα Μάλτση. Η 28χρονη Ελληνίδα γκαρντ ήρθε σε συμφωνία με τη ομάδα, Κονέκτικατ Σαν που φιγουράρει φέτος στη τέταρτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας με ρεκόρ 4-2. Στη νέα της ομάδα η Μάλτση θα βρεθεί συμπαίκτρια με τις Κέιτι Ντάγκλας (ΔΑΣΑΛ και Εσπερίδες), τη θηριώδη Πολωνέζα Μάργο Ντίντεκ και την Βραζιλάνα Ερίκα Ντε Σόουζα.

Τρεις μέρες πριν το μεγάλο "βήμα" για το "Αμερικάνικο όνειρο", η Μάλτση είχε έρθει σε συμφωνία με την Βαλένθια για συμβόλαιο ενός χρόνου μετά την επιτυχημένη της χρονιά στη Γαλλία και τη Μπρουζ με την οποία κατέλαβε τη τέταρτη θέση στο φαίναλ φορ της Ευρωλίγκα στις γυναίκες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μάλτση είχε σπουδαία απόδοση στο προκριματικό γύρο του Ευρωμπάσκετ 2007 των γυναικών που διεξήχθη στην Ιταλία στο οποίο είχε μέσο όρο 24.3 πόντους ανά αγώνα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η μεγαλύτερη διάκριση της Εβίνας Μάλτση ήταν η δεύτερη θέση στο πίνακα των σκόρερ στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων τής Αθήνας, το 2004 πίσω από το μεγάλο αστέρι της Αυστραλίας, Λόρεν Τζάκσον.

Επιμέλεια: Αποστόλης Γαϊτάνης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube