Όλοι πιστεύουν πως η Ισπανία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Ευρωμπάσκετ, το οποίο διεξάγεται στη χώρα της. Αυτό σίγουρα ίσως επηρεάσει αρνητικά τους παγκόσμιους πρωταθλητές, που θα έχουν την πίεση του κόσμου στην προσπάθεια κατάκτησης του τροπαίου. Ο τεχνικός των Ιβήρων, Πεπού Χερνάντεθ, διαφωνεί με όλες αυτές τις απόψεις και πιστεύει ακράδαντα πως η πίεση του κόσμου δε θα επηρεάσει τους παίκτες του.

«Δε μας δημιουργεί πίεση το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, ούτε το γεγονός πως είμαστε διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ. Δεν αισθανόμαστε καμία πίεση. Αντίθετα, είμαστε αισιόδοξοι πως θα κατακτήσουμε το τρόπαιο», επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στη «Marca».

Δε ξέχασε να αναφερθεί στην πιθανότητα να μη δώσουν το «παρών» τον Σεπτέμβριο οι Γκασόλ και Καλντερόν, ενώ ήδη δεν υπολογίζεται ο Γκαρμπαχόθα. «Με δηλώσεις του οι Παού και Μανουέλ Χοσέ έχουν ήδη τονίσει πως ελπίζουν να είναι παρόντες τον Σεπτέμβριο. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι ξέρει πως να αγωνίζεται και πώς να αντιμετωπίζει τη συμπαράσταση των φιλάθλων και την προβολή από τα MME. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ».

Και μίλησε και για την απουσία του άσου των Ράπτορς. «Προς το παρόν συνεχίζει τη διαδικασία αποθεραπείας. Το θέμα δεν είναι αν θα αγωνιστεί ή όχι στο Ευρωμπάσκετ ο Χόρχε, αλλά να γίνει καλά ο ίδιος ο μπασκετμπολίστας. Αυτήν τη στιγμή θεωρείται δύσκολο να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ, αλλά σε δύο ή τρεις εβδομάδες μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Είναι πολύ σημαντικό να μη δημιουργηθεί επιπλέον πίεση ούτε σε μας, ούτε στον παίκτη».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube