Με το που ανέλαβε καθήκοντα στην εθνική Σερβίας ο Ζόραν Σλάβνιτς άρχισε τις κλήσεις για την προετοιμασία, ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Έτσι, αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους Μάρκο Γιάριτς και Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στην αρχική επιλογή των πρώην «πλάβι» για την μπασκετική «γιορτή» της Ιβηρικής, όπου θα βρεθούν αντίπαλοι και με την Εθνική μας ομάδα.

Ούτε ο πρώην άσος του Περιστερίου, ούτε ο NBAer είχαν συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα από τον Ντράγκαν Σάκοτα για το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας τα περσινό καλοκαίρι.

Στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας το 2005, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε θεωρήσει τους προαναφερόμενους ως τους βασικούς υπεύθυνους για το άσχημο κλίμα που επικρατούσε τότε στην ομάδα, η οποία αποκλείστηκε από τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Μου αρέσουν οι προβληματικοί παίκτες» δικαιολόγησε, περισσότερο χαριτολογώντας, την επιλογή του να τους ξανακαλέσει ο Σλάβνιτς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και συμπλήρωσε πως «αυτό δείχνει πως έχουν δική τους συμπεριφορά και δική τους προσωπικότητα. Δε θα ήθελα να μπω σε ανάλυση για πληροφορίες που είναι φήμες. Δεν ήμουνα στην εθνική Σερβίας, όταν συνέβησαν οι αποκαλούμενες παρεξηγήσεις σε προηγούμενη διοργάνωση».

Ο Σλάβνιτς ολοκλήρωσε λέγοντας πως «τους θαυμάζω και τους δύο. Είναι απολύτως φυσιολογικό να συμπεριληφθούν στην αρχική λίστα μου. Δική τους δουλειά είναι να μου αποδείξουν πως έκανα τη σωστή επιλογή με το να τους καλέσω και πως είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και στους ρόλους που θα τους αναθέσω στο Ευρωμπάσκετ».

Οι 32 του Ζόραν Σλάβνιτς: Ίλιτς, Μίλισιτς, Ραντμάνοβιτς, Γιάριτς, Πάβλοβιτς, Ράσιτς, Βούγιανιτς, Αβντάλοβιτς, Ρακόσεβιτς, Μαρίνοβιτς, Πέροβιτς, Βελίτσκοβιτς, Τρίπκοβιτς, Τέπιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μισάνοβιτς, Πόποβιτς, Ντραγκίσεβιτς, Γκούροβιτς, Ραντιβόγιεβιτς, Αλεξάντροφ, Λάμποβιτς, Ερσέγκ, Τσβέτκοβιτς, Τεοντόσιτς, Βουκοσάβλιεβιτς, Σουπούτ, Μάρκοβιτς, Ντράγκοβιτς, Ραντένοβιτς, Ιβάνοβιτς.

Εκτός λίστας έμειναν οι Πέκοβιτς, Κρστιτς, Στογιάκοβιτς, Μιλόγιεβιτς, των οποίων η συμμετοχή παραμένει αμφίβολη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube