Ολοι οι Σέρβοι διεθνείς που αγωνίζονται στο ΝΒΑ δείχνουν έτοιμοι να αναταποκριθούν στο κάλεσμα της εθνικής ομάδας της χώρας τους, ενόψει της συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Τελευταίος που δηλώνει έτοιμος να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του δηλώνει ο σέντερ των Νιού Τζέρσεϊ Νετς, Μίλε Ίλιτς. Αυτοί που δε θα ταξιδέψουν στην Ιβηρική αναμένεται να είναι οι Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και Νέναντ Κρστιτς, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σέρβος σέντερ έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ντράγκαν Σάκοτα, εφόσον ο «Σάλε» αποφασίσει να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κάτι που έχει συμβεί ήδη και με τους Βλαντιμίρ Ραντμάνοβιτς, Ντάρκο Μίλισιτς και Σάσα Πάβλοβιτς.

«Ελπίζω ότι θα ξεπεράσω γρήγορα τον τραυματισμό μου στο γόνατο και σύντομα θα είμαι έτοιμος να προσφέρω το καλοκαίρι», ήταν οι αρχικές δηλώσεις του Ιλιτς, που στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «αν με καλέσουν στην εθνική θα είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρα για εμένα η τιμή της πρόσκλησης θα είναι μεγάλη».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη βοήθεια που του προσέφερε ο Νέναντι Κρστιτς στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ. «Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο με βοήθησε όταν ήρθα. Με βοήθησε πολύ. Πάντως, θα ήμουν ακόμη πιο ευτυχισμένος, αν είχα την ευκαιρία να παίξω περισσότερο στους Νετς. Γνωρίζω όμως ότι οι «ρούκι» περιμένουν να έρθει η ώρα τους. Ετσι, κι εγώ περιμένω τη δικιά μου».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube