Αρπάζοντας την ευκαιρία που δημιούργησαν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, αλλά έχοντας παράλληλα δώσει τις… εξετάσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, Γιώργος Μπαρτζώκας και Αργύρης Πεδουλάκης, βρέθηκαν το καλοκαίρι επικεφαλής των τεχνικών επιτελείων των δύο μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας.

Από την μία ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε κόουτς του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας, Ολυμπιακού, ενώ ο από την άλλη ο Αργύρης Πεδουλάκης διαδέχθηκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον πιο επιτυχημένο Ευρωπαίο τεχνικό.

Οι δύο Έλληνες προπονητές συναντιούνται σε αναμέτρηση «αιωνίων» για πρώτη φορά, όμως έχουν τεθεί αντιμέτωποι αρκετές φορές στο παρελθόν με το μέχρι τώρα σκορ να είναι… ισόπαλο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από ντέρμπι «πράσινων» και «ερυθρόλευκων» υπάρχει και η άτυπη μάχη των πάγκων που θα αναδείξει τον μεταξύ τους νικητή.

ο sport-fm.gr σας παρουσιάζει τι έγινε στις προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν οι δύο κόουτς.

Έξι φορές έχουν κοντραριστεί στο παρελθόν Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας ως πρώτοι προπονητές, με τον καθένα να μετρά από τρεις νίκες.

Την περίοδο 2007-2008 ο ΑΓΟΡ με επικεφαλής στον πάγκο του τον Αργύρη Πεδουλάκη υποδέχθηκε την Ολύμπια Λάρισας του Γιώργου Μπαρτζώκα στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 78-71.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2008-2009 ο Πεδουλάκης ανέλαβε για λίγο τον ΠΑΟΚ. Σε αυτό το διάστημα ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε την Ολύμπια εκτός έδρας για την δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Λαρισαίους να φτάνουν στη νίκη με 76-68.

Οι σεζόν 2010-2012 βρήκε τους δύο τεχνικούς σε νέα λημέρια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετακόμισε στον Πανιώνιο, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης κάθισε στον πάγκο του Περιστερίου.

Το 2010-2011 ο σύλλογος των δυτικών προαστίων είχε τον πρώτο λόγο καθώς κέρδισε τόσο το εντός (67-59) όσο και το έκτος έδρας (61-66) παιχνίδι στην κανονική περίοδο.

Αντιστροφή σκηνικού την επόμενη χρονιά, το 2011-2012, με τους «κυανέρυθρους» να μην αντιμετωπίζουν δυσκολία να πάρουν και τα δύο ματς της κανονικής σεζόν (49-56 εκτός έδρας & 77-60 εντός έδρας), κόντρα στο Περιστέρι των πολλών προβλημάτων.


Το κίνητρο της νίκης σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» είναι ούτως ή άλλως μεγάλο, ειδικά για δύο νέους προπονητές, πόσο μάλλον όταν υπάρχει μεταξύ τους και μία... άτυπη μάχη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube