Οι Ολυμπιακοί αγώνες ανήκουν πλέον στο παρελθόν, όπως και η έκτη θέση που πήρε στο δίζυγο στο Λονδίνο. Στα 33 του όμως, ο Βασίλης Τσολακίδης είναι έτοιμος να γράψει μερικά ακόμη «κεφάλαια» στην καριέρα του.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο gymnast.gr ο αθλητής του Διαγόρα Αμπελοκήπων υπογράμμισε πως νιώθει ακόμη ανταγωνιστικός, ενώ τόνισε πως δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αυτό το καλοκαίρι.

«Περιμένουμε να ανακοινωθούν οι αλλαγές του κώδικα βαθμολογίας της FIG ενόψει της νέας τετραετίας, για να δούμε πώς θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στον υψηλό αθλητισμό, σε σχέση πάντοτε με τον ανταγωνισμό. Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε για τον νέο κώδικα, είναι πολύ ικανοποιητικά. Η άσκηση "Τσολακίδης 1" αναβαθμίζεται κατά 0,20 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν αλλάξουμε τίποτε στο πρόγραμμα στο δίζυγο, θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και τη νέα χρονιά. Οπότε, συνεχίζουμε κανονικά!», είπε ο Τσολακίδης, που σε ερώτηση για το πότε θα αποφάσιζε να αποσυρθεί, απάντησε: «Αν κάποια στιγμή καταλάβω ότι δεν μπορώ πια να αντεπεξέλθω, αν πηγαίνω σ' ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και βλέπω ότι πλέον δεν μπορώ να διεκδικήσω ένα μετάλλιο ή μια πρόκριση στον τελικό, τότε θα σταματήσω».

Ρούλα Βλασσοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube