Γενικά

Οκτάδα ο Μανωλόπουλος στο Youth Contender του Σεράγεβο στην Under 19

Εξασφάλισε πετυχημένο πλασάρισμα ο Στάθης Μανωλόπουλος στο World Table Tennis Youth Contender της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης που συνεχίζεται για τρίτη μέρα στο Σεράγεβο.

Με δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, o Στάθης Μανωλόπουλος κατέκτησε την πρωτιά στον προκριματικό όμιλο της ηλικιακής κατηγορίας του και αυτομάτως βρέθηκε στην πρώτη οκτάδα του World Table Tennis Youth Contender της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Όχι μόνο μπήκε στο ταμπλό των «16», αλλά έγινε το τέταρτο φαβορί μετά την επικράτησή του στο αντίστοιχο γκρουπ και, καθώς οι αθλητές του τελικού σταδίου είναι 12, πέρασε με «bye» στους «8».

Τα νοκ άουτ διεξάγονται την Τετάρτη στην τελευταία μέρα του τουρνουά κι ο Μανωλόπουλος αναλαμβάνει την πρόκληση να προχωρήσει κι άλλο.

Επίσης, στην Under 19 ο 16χρονος Αρχάγγελος Γκιώνης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στα γκρουπ και, βεβαίως, κρατά την πολύτιμη εμπειρία στην πρώτη του συμμετοχή στον συγκεκριμένο θεσμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Ο Μανωλόπουλος, που είχε «ζεσταθεί» τη Δευτέρα με το διπλό μικτό, ήταν στο τέταρτο γκρουπ κι αντιμετώπισε πρώτα τον επικεφαλής Βέλγο Περ Γκέβερς. Πήρε τα δύο πρώτα σετ στην παράταση κι, έχοντας πια και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, έφτασε στο εμφατικό 3-0 σετ (12-10, 13-11, 11-5).

Το απόγεμα η αναμέτρηση με τον Ντάριο Πέγιτς ήταν καθοριστική για την πρωτιά, καθώς ο Βόσνιος είχε, επίσης, επικρατήσει στην εναρκτήρια αγωνιστική του Γκέβερς, ο οποίος τελικά έμεινε εκτός συνέχειας. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού εφήβων ήταν πολύ σταθερός και πήρε νέα νίκη στα τρία σετ (11-7, 11-7, 11-6).

Τα προκριματικά γκρουπ της κατηγορίας ήταν έξι και στα νοκ άουτ προχώρησαν οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα, δηλαδή 12. Χάρη στη πρωτιά του ο Μανωλόπουλος μετατράπηκε σε τέταρτο φαβορί κι, έτσι, στο ταμπλό των «16» απέκτησε το προνόμιο του ενός από τα συνολικά τέσσερα «bye».

Την Τετάρτη κυνηγά ακόμα πιο υψηλή θέση, πάντως ισοφάρισε ήδη την επίδοση στο Youth Contender της Τουρκίας μέσα στο έτος, όταν πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 της Under 19. Στα προημιτελικά θα συναντήσει στις 14:15 τον νικητή του αγώνα Μπένζαμιν Ζίγιαντιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Σοχάν Γκιλ (Γαλλία).

Ο Γκιώνης μετείχε στο έκτο γκρουπ. Έμεινε στην τέταρτη θέση, αλλά έδωσε παιχνίδια για χρήσιμα συμπεράσματα. Αρχικά, συνάντησε τον επικεφαλής Πολωνό Αρτούρ Γκρόμεκ κι ηττήθηκε με 3-0 σετ (7-11, 7-11, 5-11).

Στη δεύτερη αγωνιστική έχασε με το ίδιο σκορ από τον Σέρβο Ντιμίτρε Πάβλοβιτς (16-18, 1-11, 4-11) και στην τρίτη με 3-0 σετ από τον Βόσνιο Μπένζαμιν Ζίγιαντιτς (6-11, 8-11, 2-11).

* Με τη Λουτσία Κορδέρο από τη Γουατεμάλα, νούμερο 314 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη, κληρώθηκε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στον πρώτο γύρο του σουηδικού WTT Feeder. Το τουρνουά είναι σε εξέλιξη στο Χάλμσταντ και το κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών αρχίζει την Τετάρτη από τον γύρο των «64». Η Παπαδημητρίου αγωνίζεται στις 12:10 Ελλάδας κι, αν πάρει τη νίκη, θα συναντήσει στις «32» την Κινέζα Σου Υί

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x