Πολύ ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, δεδομένων και των ριζικών αλλαγών στο ρόστερ του, παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, συμπέρασμα που προέκυψε από το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο. Οι «πράσινοι», στα πρώτα τους φιλικά με πλήρη σύνθεση (παρότι εκκρεμεί η απόκτηση πάουερ φόργουορντ) έδειξαν σε καλό δρόμο εν όψει των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων που δεν αργούν και θα τους ρίξουν κατευθείαν στα βαθιά με δύσκολα ματς.

Είναι σαφής ο αμυντικός προσανατολισμός που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα του ο Αργύρης Πεδουλάκης. Με διαρκή πίεση στην περιφέρεια και καλές περιστροφές στα μαρκαρίσματα, οι «πράσινοι» αποκτούν τη χημεία που χρειάζονται και τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή. Στα τρία φιλικά της Κρήτης δέχτηκαν κατά μέσο όρο 62,6 πόντους και παρότι η δυναμικότητα των αντιπάλων (Απόλλων Πάτρας, Ρέθυμνο και Πανιώνιος) είναι χαμηλότερη από αυτή που θα συναντήσουν στην Ευρωλίγκα, δεν παύει η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας να αποτελεί ένα καλό σημάδι. Την ίδια ώρα στην επίθεση είναι κατά διαστήματα εμφανής η έλλειψη της επιθυμητής συνοχής, αλλά ο χρόνος δουλεύει υπέρ του «τριφυλλιού» σε αυτό το κομμάτι.

Μετά το σημερινό ρεπό, οι Κυπελλούχοι μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας. Το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει το τελευταίο φιλικό, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία, ενώ ακολουθεί το πρώτο επίσημο ματς, με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στις 3 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, η αναζήτηση πάουερ φόργουορντ συνεχίζεται. Στον Παναθηναϊκό δεν βιάζονται και περιμένουν να βρουν τον κατάλληλο παίκτη στην κατάλληλη τιμή. Είναι πλέον προφανές πως οι «πράσινοι» περιμένουν τους παίκτες που είτε θα κουραστούν να περιμένουν να βρουν ομάδα στο ΝΒΑ ή θα κοπούν από τα ρόστερ. Δεδομένου ότι το πρωτάθλημα εκεί αρχίζει στις 29 Οκτωβρίου, εκτιμάται πως μέχρι το πρώτο μισό του μήνα θα προκύψουν αρκετοί διαθέσιμοι παίκτες. Πάντως περίπτωση να μην αποκτήσει ο Παναθηναϊκός «τεσσάρι», σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν τίθεται.

* H κατάσταση των Κίτσεν και Σχορτσανίτη, που έχουν ενοχλήσεις στο χέρι κι έναν μυϊκό σπασμό αντίστοιχα,δεν εμπνέει ανησυχια. Αμφότεροι, πάντως, θα εξεταστούν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube