Την ευκαιρία να «αναγεννηθεί» ποδοσφαιρικά θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ζερμέν Πέναντ. Ο 23χρονος μεσοπεπιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του με πολύ μεγάλες προσδοκίες, αλλά η εξωαγωνιστική του συμπεριφορά του δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ωστόσο, το καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ και τώρα ο Πέναντ παραδέχεται πως δεν πρέπει να κάνει ξανά τα ίδια λάθη.

«Η κατάσταση είναι στα χέρια μου τώρα. Ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά σε υψηλό επίπεδο, συνεπώς αν παίξω καλά θα επωφεληθώ κι εγώ μαζί με την ομάδα. Είμαι πλέον παίκτης της Λίβερπουλ. Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να προσπαθήσω για να κάνω περήφανους τον προπονητή, τους οπαδούς και εμένα», δήλωσε ο πρώην άσος της Μπέρμιγχαμ.

Ο Πέναντ δεν δίστασε να επισημάνει ότι στόχος του είναι να κληθεί κάποια στιγμή στην εθνική Αγγλίας: «Θέλω να παίξω καλά για την ομάδα μου και επόμενος σταθμός είναι η εθνική Αγγλίας. Όταν ήμουν στην Άρσεναλ τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Αλλά είναι εξαιρετικό το ότι μου δίνεται ακόμα μία ευκαιρία σε μεγάλο σύλλογο. Θα βάλω τα δυνατά μου».

Να σημειωθεί πως ο Πέναντ μεταγράφηκε σε ηλικία 16 ετών στην Άρσεναλ, ωστόσο ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του δεν τον βοήθησε να καθιερωθεί στους «κανονιέρηδες». Ο Αρσέν Βενγκέρ προτίμησε να τον παραχωρεί δανεικό σε διάφορες ομάδες (Γουότφορντ, Λιντς, Μπέρμιγχαμ) πριν τελικά μετακομίσει στην Μπέρμιγχαμ με κανονική μεταγραφή.

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube