Φως στο τούνελ για την ΑΕΚ, αφού το ενδιαφέρον του εφοπλιστή Δημήτρη Βιντιάδη ως επικεφαλής ομάδας κι άλλων υποψηφίων επενδυτών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ είναι δεδομένο και σοβαρό.

«Είναι οι πιο σοβαρές επαφές που είχαμε ποτέ», τονίζεται από τη διοίκηση της «Ένωσης».

Ο ίδιος ο Ανδρέας Δημητρέλος, που έχει αναλάβει τις συζητήσεις, δήλωσε στην «Κιτρινόμαυρη»: «Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Τους έστειλα τα πάντα και αισιοδοξώ».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εφοπλιστής, γιος του Βασίλη Βιντιάδη και ένθερμος φίλος της ΑΕΚ, έχει την υποστήριξη κι άλλων φίλων του που ενδιαφέρονται να επενδύσουν, ενώ είναι πολύ πιθανό στο γκρουπ να προστεθούν και Άγγλοι. Χθες φήμες έκαναν λόγο για μία τράπεζα, αλλά τελικά προκύπτει πως πρόκειται για μία μεγάλη εταιρεία από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο βασικός ενδιαφερόμενος, η οικογένεια του οποίου έχει ιδρύσει την Global Oceanic Carriers που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια αλλά όχι του… βεληνεκούς των Νοτιά ή Παππά. Πάντως φαίνεται πως έχει τη διάθεση και τις διασυνδέσεις για να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ΑΕΚ υπό προϋποθέσεις:

Πρώτον, να μην προκύψει από τον οικονομικό έλεγχο που θα κάνει στην ΠΑΕ (το ΔΣ της ερχόμενης Τρίτης αναμένεται να του δώσει το «πράσινο φως») με ορκωτούς λογιστές ότι τα συνολικά χρέη είναι περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ και δεύτερον, να έχει την υποστήριξη κι άλλων επενδυτών, κάτι που φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο. Λέγεται πως ήδη δύο ακόμη Έλληνες είναι στο πλευρό του και θα υπάρχει στήριξη και από ξένους.

Ο ρόλος του Αδαμίδη και η στάση Νοτιά-Παππά

Ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον Δημήτρη Βιντιάδη με την ΑΕΚ είναι ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ είχε τις πρώτες επαφές με τον Έλληνα εφοπλιστή πριν από 3-4 μήνες. Τις επαφές όλο αυτό το διάστημα με την ανταλλαγή στοιχείων που αφορούν το σύλλογο και τα οικονομικά του δεδομένα έχει αναλάβει ο Ανδρέας Δημητρέλος, ενώ ενήμερος είναι και ο Νίκος Νοτιάς, που… εύχεται να προχωρήσει το deal.

Πρόθεσή του δεν είναι να απαγκιστρωθεί οριστικά από την ΠΑΕ, αλλά να παραμείνει έχοντας συμπαίκτες. Ο Πέτρος Παππάς μπορεί να έχει τονίσει ότι δεν θέλει να εμπλακεί ξανά μετά της ΑΕΚ, αλλά λέγεται πως αν δει ότι υπάρχει μία καλή προσπάθεια, πιθανώς να συνεισφέρει.

Θα αργήσουν οι εξελίξεις

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δεν θα είναι ραγδαίες, τη στιγμή που η ΠΑΕ ΑΕΚ «καίγεται» για ρευστό και η απειλή μη συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα είναι ορατή. Ο οικονομικός έλεγχος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ενώ από την πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη έχει καταστεί σαφές πως δεν προτίθεται να βάλει χρήματα στην ΠΑΕ, ούτε καν να συνδράμει με τη μορφή δανείου, πριν αποκτήσει μετοχές.

* Σήμερα αναμένεται στα Σπάτα για να υπογράψει ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Χθες ο 23χρονος άσος εμφανίστηκε διστακτικός, αλλά μετά από επικοινωνία με τον Βασίλη Τσιάρτα δεσμεύτηκε πως θα ολοκληρωθεί η συμφωνία του με την ΑΕΚ.

* Ο Γιώργος Ιωαννίδης ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παραμείνει, αφού δεν συμφωνεί με τα χρήματα που του προσφέρονται ως αποζημίωση για να μείνει ελεύθερος. Αν πάντως κερδίσει την ελευθερία του, η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για τον 24χρονο αριστερό μπακ.

* Τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν ο Δημήτρης Σιαλμάς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.