«Είναι δύσκολο να το... καταπιείς αυτό, αφού ένιωθα να βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση πριν τον τραυματισμό μου. Αν έπαιζα τραυματίας, δε θα βοηθούσα την ομάδα μου όσο θα ήθελα», ήταν τα πρώτα λόγια του Τόνι Πάρκερ όσον αφορά τον σοβαρό τραυματισμό του που τον άφησε εκτός Μουντομπάσκετ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ να είμαι εγωιστής και να αποφασίσω ότι θέλω να παίξω μόνο για τον εαυτό μου. Από την άλλη, έπρεπε να υπολογίσω την αντίδραση των Σπέρς, σε μία ενδεχόμενη απόφασή μου να παίξω. Αν πάθαινα υποτροπή, μπορεί να έμενα έξω για τρεις μήνες κι αυτό δεν... είναι και τόσο καλή ιδέα»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αργεντινή και την Γαλλία, ο Πέπε Σάντσεθ από την μεριά των αντιπάλων αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο γεγονός. «Πιστεύω ότι η απουσία του Πάρκερ ήταν πολύ σημαντική για την έκβαση του αγώνα. Ήταν ο πρώτος σκόρερ τους. Θα ήθελα να έπαιζε, για να δούμε στα αλήθεια ποια είναι η καλύτερη ομάδα», ήταν μερικά από τα λόγια του Αργεντίνου γκαρντ.

Όσον αφορά τον Κλοντ Μπερζό φάνηκε αρκετά νευριασμένος λέγοντας: «Δε θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Είναι αδύνατο να ξέρω τι θα γινόταν αν ο Τόνι έπαιζε, αφού δεν αγωνίστηκε». Tέλος ο υπεύθυνος Τύπου της γαλλικής ομοσπονδίας είπε: «Ο Τόνι ήθελε να μείνει σε όλη τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ, όμως θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μετά από αίτηση των Σαν Αντόνιο Σπερς».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube