Σίγουρα δεν μπορεί να χωνευτεί εύκολα η ήττα της Βραζιλαις από την Αυστραλία το Σάββατο το πρωί και κόντρα στο Κατάρ η «σελεσάο» δεν έχει περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης. Οι παίκτες των Νοτιοαμερικάνων απογοήτευσαν κόντρα στην παρέα του Μπόγκουτ και κόντρα στους Ασιάτες θα έχουν την ευκαιρία να ρεφάρουν με μια έυκολη νίκη, αφού δεν προέκυψαν αγωνιστικά προβλήματα από τη μάχη με τα «καγκουρό», όπως το ίδιο ισχύει και για τους Αραβες.

Στο τρίτο ματς του ομίλου μας, οι δύο μεγάλοι νικητές της πρώτης αγωνιστικής θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν σχεδόν την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Οι Τούρκοι έδειξαν πως και με τις σημαντικές απουσίες που έχουν σε αυτήν τη διοργάνωση μπορούν να ανταποκριθούν και κόντρα στους Ωκεάνιους είναι το σαφές φαβορί για την επικράτηση και αναμένεται να δικαιώσουν τα προγνωστικά.

Οι υπόλοιποι όμιλοι

Στον πρώτο όμιλο, σίγουρα το ματς που ξεχωριζει είναι αυτό της Γαλλίας με τη Σερβία. Οι τρίτοι του περσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σίγουρα χωρίς τον Τόνι Πάρκερ, είναι εντελώς διαφορετική ομάδα, όπως τουλάχιστον φάνηκε και στην πρεμιέρα κόντρα στην Αργεντινή. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί η δικιά τους ήττα με αυτή των αντιπάλων τους. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν δείξει πως η ομάδα που έχουν κατεβάσει στα γιαπωνέζικα γήπεδα απέχει παρασάγγας από αυτήν της Ινδιανάπολης και αποδείχτηκε αυτό από την ήττα των «πλάβι» από τους απίθανους Νιγηριανούς. Κόντρα στους πιο έμπειρους «τρικολόρ» δε φαίνεται να έχουν και πολλή τύχη, αν επαναλάβουν την ίδια εμφάνιση.

Οι «χρυσοί» ολυμπιονίκες της Αθήνας έδειξαν την ισχύ τους κόντρα στυς Γάλλους και κόντρα στον Λίβανο αναμένεται να κάνουν περίπατο. Οι Ασιάτες, παρά τα πτοβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εμπόλεμη κατάσταση στη χώρα τους, έδειξαν κόντρα στη Βενεζουέλα πως είναι ικανοί για την πρόκριση στη δεύτερη φάση, όμως αν η παρέα του Τζινόμπιλι αγωνιστεί σοβαρά αναμένεται να κάνει περίπατο.

Στο τελευταίο ματς, Βενεζουέλα και Νιγηρία θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Οι Αφρικανοί έδιεξαν κόντρα στη Σερβία πως είναι ικανοί για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο και κόντρα σε μια ομάδα που χάνει από τους ψυχολογικά καταβεβλημένους Ασιάτες, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Στο δεύτερο όμιλο, οι Ισπανοί έδειξαν πως θα διεκδικήσουν κάποιο μετάλιο και κόντρα στη Νέα Ζηλανδία έκαναν ένα σχετικό περίπατο. Η κλάση κάποιων παικτών του Παναμά δε φάνηκε να βοηθάει τους Καραϊβικούς κόντρα στην Ανγκόλα και κόντρα σε μια σαφώς ανώτερη ομάδα θα υποκύψουν φυσιολογικά.

Η Γερμανία δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στην Ιαπωνία και όσο υπάρχει Νοβίτσκι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Κόντρα στους Νεοζηλανδούς τα πράγματα δε θα είναι τόσο απλά, όμως οι φιναλίστ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα κάνουν τη δεύτερη νίκη τους και θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στους «16».

Η Ιαπωνία είναι διοργανώτρια του Μουντομπάσκετ και σίγουρα θα πρέπει να κάνει μια νίκη κόντρα σε ομάδες του επιπέδου της. Η Ανγκόλα είναι μέσα σε αυτές και οι παίκτες των Ασιατών θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν με τον καλύτερο τρόπο κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογία, ύστερα από τη νίκη κόντρα στον Παναμά.

Στον τέταρτο και τελευταίο όμιλο, οι ΗΠΑ σίγουρα δεν είχαν προβλήματα κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο και πήραν μια σχετικά άνετη νίκη. Κόντρα στην Κίνα αναμένεται να κάνουν μεγαλύτερο ρεκόρ πόντων και να κερδίσουν με μεγαλύτερη διαφορά.

Οι Ιταλοί με τους Σλοβένους συνθέτουν ένα από τα καλύτερα ματς της δεύτερης αγωνιστικής του Μουντομπάσκετ. Και οι δύο έδειξαν τα προσόντα τους κόντρα σε Κίνα και Σενεγάλη αντίστοιχα και όποιος επικρατήσει στη μεταξύ τους αναμέτρηση θα κάνει το σημαντικότερο βήμα για τη δεύτερη φάση.

Η Σενεγάλη δε φαίνεται πως μπορεί να «χτυπήσει» κάτι καλό στο γκρουπ και κόντρα στο πιο έμπειρο Πουέρτο Ρίκο δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης και αναμένεται να φύγει με το κίτρινο φύλλο αγώνα από το παρκέ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube