Με τη συμμετοχή 250 αθλητών, μεταξύ των οποίων Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης ξεκινά την Παρασκευή στη Λάρισα το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης. Το καλύτερο; Είσοδος ελεύθερη!

Περήφανη που η Ελλάδα ανέλαβε την διοργάνωση δηλώνει η Μαρία Πρεβολαράκη που βλέπει τους αγώνες ως μια καλή ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις της εν όψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Πρόκειται για μία σπουδαία ευκαιρία για να μετρήσω τις δυνάμεις μου καθώς ακολουθούν οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου. Θα πάρουν μέρος και άλλες αθλήτριες που έχουν προκριθεί και, έτσι, θα δούμε που βρισκόμαστε. Έχει πολλά χρόνια η ομοσπονδία μας να αναλάβει μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Είναι σπουδαίο να αγωνίζεσαι στη χώρα σου. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να έρθει στο στάδιο για να μας στηρίξει. Μπορώ να υποσχεθώ ότι το θέαμα θα είναι συναρπαστικό», ήταν τα λόγια της.

Ήδη, στη Λάρισα, βρίσκονται αρκετά μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FILA) όπως και της μεσογειακής, οι οποίοι παρακολούθησαν και την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας. Με εξαίρεση τις ομάδες της Τυνησίας και της Αιγύπτου που προετοιμάζονται, μαζί με την εθνική μας, στην Πορταριά, οι υπόλοιπες αποστολές αναμένονται σήμερα.

Στο μεταξύ, στη Λάρισα βρίσκεται σε εξέλιξη το σεμινάριο διαιτησίας, το οποίο διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία. Το σεμινάριο παρακολουθούν 19 άτομα (4 Ιρανοί, 2 Ιρακινοί, 2 Αλγερινοί, 2 Τούρκοι, 2 Γάλλοι, 2 Γεωργιανοί, 1 Τυνήσιος, 1 Ουκρανός και τρεις Έλληνες, οι Βαγγέλης Τζιώρας, Παυλίνα Γεωργίου και Σοφία Διακάτου).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube