Συνήθεια τείνουν να γίνουν οι εντάσεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού.

Στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Φερέιρα έβαλε τις φωνές στους παίκτες του.

«Είναι παιχνίδι “κλειδί” κι εσείς αφήνετε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Βγείτε έξω και πολεμήστε. Τι έχετε πάθει», είπε ο Πορτογάλος.

Αφού εν τέλει η νίκη ήρθε απέναντι στον «δικέφαλο», ο Βιτόλο κλώτσαγε τα ντουλάπια από τα νεύρα του χωρίς να διευκρινιστεί ο λόγος αν και λίγο πριν είχε… αρπαχτεί με τον Μπουμσόνγκ που του έκανε παρατηρήσεις.

Το κλίμα πρέπει να αλλάξει και σε αυτό πρέπει να συμβάλλει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που είναι ένας έμπειρος προπονητής. Ο Πορτογάλος όμως κι αυτός από την πλευρά του, όταν βλέπει πράγματα που δεν του αρέσουν δεν μπορεί να μην τα πει.

«Βλέπω πάλι τα ίδια και τα ίδια... Δεν έχετε διάθεση, δεν έχετε πάθος. Χάνετε εύκολα τη μπάλα και δεν είστε “επιθετικοί” στο παιχνίδι σας. Γιατί; Άλλα είπαμε και πάλι πριν το ματς κι άλλα κάνουμε...» τους έλεγε με ένταση στον τόνο της φωνής ο Φερέιρα.

«Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Αν δεν πάρουμε τη νίκη σ' αυτόν τον αγώνα, θα τεθούμε εκτός. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί. Τολμήστε, ρισκάρετε, βγάλτε μεγαλύτερο πάθος...» ήταν τα λόγια του.

Στην προπόνηση της Δευτέρας στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Αφού οι ποδοσφαιριστές μπήκαν και σε κατάσταση πληρωμής μετά από καιρό… Όσοι παίκτες ξεκίνησαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Μαρίνος και Σεϊταρίδης ενώ οι Σπυρόπουλος και Ρούντολφ υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube