Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, που βρίσκεται στην πόλη Νατζίνγκ της Κίνας, όπου την Παρασκευή (11/8) θα ξεκινήσει να αγωνίζεται στο 2ο τουρνουά «Stankovic Continental Cup» με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Αυστραλίας.

Το μόνο που... χάλασε προς στιγμή την ησυχία στο στρατόπεδο της εθνικής μας, ήταν ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που πραγματοποίησε η WADA στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της ομάδας μας, κάνοντας δειγματοληπτικό έλεγχο σε δύο διεθνείς, το Νίκο Ζήση και τον Βασίλη Σπανούλη για αντί-ντόπινγκ κοντρόλ, σε μία συνέχεια θα μπορούσαμε να πούμε της ίδιας διαδικασίας, που είχε γίνει στο 20ο τουρνουά Ακρόπολις πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, όταν είχαν περάσει από αντίστοιχο έλεγχο οκτώ παίκτες της εθνικής μας.

Ειδικά για τον Βασίλη Σπανούλη, να σημειωθεί ότι είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον συμπαίκτη του πλέον στους Χιούστον Ρόκετς, Γιάο Μινγκ, όταν έφτασε στη γήπεδο η αποστολή της Κίνας. Οι δύο τους είχαν χειραψία και μία σύντομη συνομιλία, φωτογραφήθηκαν και ευχήθηκε ο ένας στον άλλον καλή επιτυχία στο Μουντομπάσκετ.

Επίσης, συνάντηση είχαν και οι δύο τεχνικοί των ομάδων, Παναγιώτης Γιαννάκης και Γιόνας Καζλάουσκας, οι οποίοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας θα έχει υψηλό επίπεδο ποιότητας και μεγάλο βαθμό δυσκολίας για όλες τις ομάδες.

Στο τέλος, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τους Έλληνες διεθνείς Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, με τους οποίους είχε συνεργαστεί τη σεζόν που μας πέρασε στον Ολυμπιακό.


Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube