Στο πρώτο βήμα προς την Πόλη ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά η επιβλητική εμφάνιση της Τρίτης δεν θα έχει καμία αξία αν δεν συνοδευτεί από μία ακόμη νίκη απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Έχοντας ήδη ξεχάσει την παράσταση πρόκρισης της Τρίτης και το 93-73, οι «πράσινοι» ξεκινούν από μηδενική αφετηρία. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά πως δεν θα είναι εύκολο να πιάσουν τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης και ευστοχίας (48,7% στα δίποντα και 55,6% στα τρίποντα), ούτε ο αντίπαλος να παρουσιαστεί ξανά τόσο κακός. Όλοι, δε, έχουν κατά νου ότι η επόμενη (μεθεπόμενη για την ακρίβεια) μέρα μίας τόσο επιβλητικής νίκης κρύβει κινδύνους και αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη ιστορία της διοργάνωσης. Απεναντίας, καμία ομάδα δεν έχει επιστρέψει από το 0-2 και ενδεχόμενη νίκη απόψε θα φέρει τον Παναθηναϊκό σε... τριπλό match-ball πρόκρισης στο Final 4.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον «Ζοτς», που ξεκαθάρισε πως «... κάναμε απλώς το 1-0 και το δεύτερο παιχνίδι είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία». Όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς την Τετάρτη, ακόμη και ο άρρωστος μέχρι πρότινος Αλέξης Κυρίτσης. Ομοίως και στις τάξεις της Μακάμπι, όπου ο Ντέιβιντ Μπλατ περιμένει την αντίδραση των παικτών του. «Είδαμε τα λάθη μας και θα πρέπει να διορθωθούμε σε αρκετούς τομείς. Δεν πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε ξανά τέτοιο παιχνίδι. Ελπίζω και πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε το 1-1. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να καταλάβεις πως αν χάσουμε και στο δεύτερο ματς, θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για μας», είπε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκρεγκόρζ Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία) και Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube