Το 2011 τον αποχαιρέτησε, αφήνοντάς τον στο κρεβάτι του πόνου. Το 2012 μπήκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Σωκράτη Φυτανίδη, ο οποίος επέστρεψε δριμύτερος, συμμάζεψε την άμυνα του Ατρόμητου, ενώ με 3 γκολ που έχει πετύχει έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα του Δώνη.

Η αρχή έγινε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη. Ο Καστίγιο είχε βάλει στη θέση του οδηγού τους «κίτρινους» όμως ο Φυτανίδης με κεφαλιά στο 79’ ισοφάρισε για να βγάλει από το άγχος τους Περιστεριώτες. Τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Μήτρογλου λίγο πριν το τέλος.



Η συνέχεια υπήρξε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ παίρνει προβάδισμα χάρη σε τέρμα του Λίνο. Εκεί που όλα έδειχναν πως η ομάδα του Μπόλονι θα πάρει την πρόκριση ο «Φύτα» πήρε την κατάσταση στα χέρια του ή μάλλον… στα πόδια του. Ένα περίεργο γκολ, το οποίο βοήθησε η κάκιστη εκτίμηση του Γλύκου αλλά και η τύχη, έφερε το παιχνίδι στο 1-1. Ο Μπρίτο, στην παράταση ντύθηκε Μήτρογλου και χάρισε την πρόκριση στους Περιστεριώτες μέσα στην Τούμπα.



Το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε την Κυριακή. Η Κέρκυρα είχε ισοφαρίσει με τον Καλατζή το τέρμα του Μπρίτο, όμως ο Φυτανίδης είχε λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα του. Με καρφωτή κεφαλιά, έβγαλε τον Ατρόμητο από την δύσκολη θέση και έδωσε και πάλι το προβάδισμα.



«Από την αρχή του 2012 πάω πολύ καλά. Εύχομαι όλη η σεζόν να συνεχίσει έτσι και να πετύχουμε τους στόχους μας», λέει το sport-fm.gr και αφιερώνει το γκολ του: «Το γκολ αυτό, όπως και τα άλλα θέλω να το αφιερώσω στη γυναίκα μου, Σοφία, η οποία είναι έτοιμη να φέρει στον κόσμο το πρώτο μας παιδάκι».

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube