Σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του www.sport-fm.gr και της SportDay προχώρησε, με τα λεγόμενά του στην τηλεόραση της Nova ο Γιώργος Σπανός. Ο «ισχυρός» άνδρας του Ατρόμητου επιβεβαίωσε πως η ομάδα του έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ματίας Ιγκλέσιας και σύντομα ο παίκτης θα ανακοινωθεί. Ακόμα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου με τον Γιώργο Δώνη, ενώ τόνισε πως θα εξαντληθούν τα περιθώρια για απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου το καλοκαίρι.

«Ο Ιγκλέσιας θεωρείται παίκτης του Ατρόμητου. Δεν έχουμε εισήγηση από τον προπονητή για άλλη μεταγραφή και θα πορευτούμε μόνο με αυτή την κίνηση. Έχουμε μια συνέχεια από πέρσι, μια συνεχή πρόοδο, δείχνουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε ένα σύνολο με ποιότητα, όμως δεν σταματάνε να βελτιωνόμαστε. Στηριζόμαστε στις ακαδημίες και είναι πολύ καλό αυτό για τα οικονομικά της ομάδας, έχουμε παιδιά δικά μας στην ενδεκάδα», τόνισε σχετικά με τις κίνήσεις.

«Στο ποδόσφαιρο 2 πυλώνες φέρνουν έσοδα, ο ένας είναι ο κόσμος και το άλλο η παραγωγή παικτών, έχουν αρχίσει όλες οι ομάδες και το κάνουν. Προσπαθούμε να πηγαίνουμε μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητες μας οικονομικά, αυτό που μας διακατέχει είναι τάξη και όσο είμαι εγώ στη διοίκηση θα έχει οικονομική τάξη και όραμα και λαμπρό μέλλον».

Για το ενδεχόμενο των πλέι οφ, είπε: «Αν τηρηθεί ισονομία και μετέχουν όλες οι ομάδες με ίδιες προϋποθέσεις, Ατρόμητος και Ξάνθη θα έχουν δικαίωμα στο όνειρο, αλλά με πείρα και διαδρομή τόσα χρόνια βλέπω ότι οι μεγάλες ομάδες με διάφορους τρόπους καταφέρνουν και προχωράνε. Συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικές προϋποθέσεις. Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός να χρησιμοποιούν οι ομάδες παίκτες που δεν τους πληρώνουν, να σκάει το κανόνι στο τέλος της χρονιάς κι εσύ να μην μπορείς να διακριθείς επειδή δεν κάνεις οικονομική υπέρβαση και θέλεις να μπορείς να πληρώνεις».

Για το ενδεχόμενο απόκτησης του Μήτρογλου, είπε: «Θα δούμε το καλοκαίρι για Μήτρογλου, μας ενδιαφέρει αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι διεθνής πρακτική να δανείζονται παίκτες. Οι παίκτες που έχουν έρθει δανεικοί από τον Ολυμπιακό, πληρώνονται από τον Ατρόμητο και το τελειώνουμε εδώ το θέμα. Λίγες ομάδες θα μπορούσαν να πληρώσουν το συμβόλαιο του Μήτρογλου. Για τον Τάτο υπάρχει συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι».

Για τον Γιώργο Δώνη, είπε: «Για να παράγει έργο ο προπονητής πρέπει να τους δώσεις κατάλληλο χρόνο. Εμείς δίνουμε τουλάχιστον μια τριετία σε έναν προπονητή και
είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με Δώνη. Το καλοκαίρι θα μιλήσουμε και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Δεν είμαι πρόεδρος που κοιτάω μόνο τα αποτελέσματα, έχω αντίληψη βλέπω είμαι κοντά στην ομάδα, είναι ένας προπονητής που έχει τα φόντα να κάνει αξιόλογη καριέρα, του έχουμε δώσει κατάλληλες συνθήκες,. Ήταν θέμα χρόνου να φανεί η δουλειά».

Για τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, σχολίασε: «Ήταν η κορυφαία στιγμή που έχω ζήσει σαν παράγοντας ο τελικός, το να διεκδικείς ένα τίτλο είναι κάτι πολύ σημαντικό για μια ομάδα του βεληνεκούς του Ατρόμητου.

Αναφορικά με το παιχνίδι κυπέλλου, είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ, παρ' ότι έφυγαν Βιεϊρίνια και Κοντρερας έχει ρόστερ και φανέλα. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, είναι παιχνίδι νοκ άουτ, στην Τούμπα κάνει πάντα καλές εμφανίσεις. Εμείς πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό αν είμαστε πιο τυχεροί ή καλύτεροι και την πρόκριση να πάρουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε τον ΠΑΟΚ και να ξανά πάμε στον τελικό. Δεν είχαμε τύχη φέτος, είχαμε δύσκολες κληρώσεις με Αρη και ΠΑΟΚ, θα δώσουμε τον αγώνα μας και πιστεύω έχουμε τις ικανότητες ότι αν είμαστε σε καλή μέρα και να κερδίσουμε σε οποιοδήποτε γήπεδο».
Σχετικά με τον κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο του Περιστερίου, είπε: «Βάση φιλάθλων περίπου 3000, δεν είναι τα νούμερα που προσδοκούσαμε. Υπήρχαν σοβαροί λόγοι. Ήμασταν μια 10ετια στην αφάνεια, κάνουμε σοβαρή προσπάθεια με ενέργειες μαζί με τον Δήμο για να φτιάξουμε δική μας βάση φιλάθλων. Τη δυναμική τη δίνει ο κόσμος έχουμε να διανύσουμε δρόμο, προσπαθούμε με το καλό ποδόσφαιρο και χαμηλές τιμές εισιτηρίων να προσεγγίσουμε τον κόσμο σε δύσκολη οικονομική συγκυρία. Έχουμε οριακή αύξηση, προσδοκούμε σε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Για τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Ο σεβασμός στο ποδόσφαιρο και στη χώρα δεν είπα τέλος ο τελικός, θα ρεζιλευόμασταν σε όλο τον κόσμο. Δεν τηρήθηκε η ισονομία, δεν μπήκαν και οι δύο ομάδες με τις ίδιες προϋποθέσεις. Είδα προχθές ότι βραβεύτηκε ο Κάκος ως καλύτερος διαιτητής, αν υπήρχε τελικός με άλλες ομάδες και όχι ΑΕΚ - Ατρόμητος, σήμερα δεν θα υπήρχε στους πίνακες.

Φταίμε και οι παράγοντες για την διαιτησία, είναι άσχημη νοοτροπία από σύσταση ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκινάει από λογική μεγάλων ομάδων που προσπαθούν να ελέγξουν τη διαιτησία με οποιοδήποτε τρόπο και να επηρεάσουν τα πράγματα. Αυτή η νοοτροπία και η πίεση η μεγάλη που υπάρχει οδηγεί τους διαιτητές στα λάθη, εμείς είχαμε την απαίτηση από έναν διαιτητή της εμπειρίας του Κάκου να μην το άρχιζε τον τελικό με φιλάθλους μέσα στο γήπεδο επί 90 λεπτά και δεν έχει τελειώσει κανένας τελικός 9 λεπτά πριν τελειώσει και ενώ έχουν χτυπηθεί παίκτες και διαιτητής».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube