Τον Πανιώνιο υποδέχεται ο Ατρόμητος στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (17:15, Novasports 2).

Ο Γιώργος Δώνης δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα, σε αντίθεση με τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος πρέπει να βρει λύσεις για να καλύψει τα κενά αρκετών παικτών του, με βασικότερο αυτό του Εστογιανόφ.

Ατρόμητος

Στα ύψη βρίσκεται η ψυχολογία στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι αήττητος και το Σάββατο, φιλοξενώντας τον Πανιώνιο, σκοπεύει να παραμείνει ως έχει…

Βέβαια, σε αυτή τη φάση, όταν τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά, είναι επικίνδυνο να επέλθει χαλαρότητα στην ομάδα.

Είναι ένα ζήτημα λοιπόν το πόσο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι θα παρουσιαστούν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη στο ματς με τους «κυανέρυθρους», ένα παιχνίδι που αν ο Ατρόμητος πάρει τη νίκη θα κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους του οπαδούς του, μερίδα των οποίων βρέθηκε στην προπόνηση της Παρασκευής για να εμψυχώσει τους παίκτες ενόψει της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι με την ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει κάποιες ιδιαιτερότητες για τους οπαδούς του Ατρομήτου, καθώς φαίνεται πως δεν έχει ξεχαστεί το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2007-08, όταν ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1,
εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Ιντερτότο και ο Ατρόμητος υποβιβάστηκε.

Ο Δώνης πάντως δεν θα πρέπει να δίνει καμία σημασία σε όλα αυτά και θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος, από τη στιγμή που έχει όλα τα δυνατά χαρτιά στη διάθεσή του, γεγονός που του λύνει τα χέρια συγκριτικά με τον συνάδελφό του, Τάκη Λεμονή, ο οποίος αντιμετωπίζει αρκετούς «πονοκέφαλους».

Πολύ δύσκολα θα δούμε να αλλάζει κάτι στην αρχική ενδεκάδα των «κυανόλευκων», καθώς ως γνωστόν, ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει…

Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Ιτάνζ, στην άμυνα από δεξιά στην άμυνα ο Σκόνδρας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τόμας και Φυτανίδης και αριστερά ο φορμαρισμένος Γιαννούλης. Στον άξονα ο Ζουέλα αμυντικό χαφ και ο Τάτος με τον Γκαρσία. Τέλος, στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Καραγκούνης, Επστάιν και Μήτρογλου.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν εφόσον ο Δώνης δεν προφυλάξει τον Πίτου Γκαρσία, ο οποίος ήταν τραυματίας. Αν αποφασίσει κάτι τέτοιο, τότε είναι σίγουρο πως θα ανακατέψει την τράπουλα.

Οι 20 «εκλεκτοί» του Δώνη:

Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Καραγκούνης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Τόμας, Ζουέλα, Τάτος, Γκαρσία, Καραμάνος, Μπέλιτς, Αναστασάκος, Επστάιν, Μήτρογλου, Μπρίτο, Δημούτσος, Μακρής, Μπάλλας.

Πανιώνιος

Τέτοιο… πονοκέφαλο, δεν είχε ποτέ ο Τάκης Λεμονής, αφού ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Εστογιανόφ, Γιόνσον και Όμο, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι συμμετοχή του Σίτο Ριέρα!

Ο Ουρουγουανός αντιμετωπίζει πρόβλημα στον έσω πλάγιο, ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έχει ο Σκανδιναβός, ενώ ο Αφρικανός μέσος θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές που του επιβλήθηκαν για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όσο για τον Ισπανό επιθετικό, συνεχίζει να έχει πόνους στον τετρακέφαλο και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως οι επιλογές του 51χρονου κόουτς είναι… μετρημένα κουκιά.

Κάτω από τα γκολπόστ θα κάτσει ο Ελευθερόπουλος. Στην άμυνα, δεξιά, στη θέση του Γιόνσον, θα είναι -και πάλι- ο Πετκάκης, αριστερά ο Κβιρκβέλια και δίδυμο στο κέντρο της οι Σιόβας και Τσότσαλιτς. Στα χαφ θα παίξουν ο Ρόκας (κατ' ανάγκη) στη θέση του Όμο και ο Κουμορτζί και από εκεί και πέρα… βλέπουμε. Πιθανότατα, βασικός -στο πλάι τους- θα ξεκινήσει ο Σκέμπρι, προκειμένου ο Σάμαρης να καλύψει ενδεχόμενο κενό του Ριέρα αριστερά, δεξιά θα πάει ο
Γουνδουλάκης και στην επίθεση, μόνος του, ο Κούτσι. Βέβαια, αν ο Ριέρα καταφέρει ν' αγωνιστεί, τελικά, εννοείται πως αυτός θα καλύψει την αριστερή πτέρυγα και ο Σκέμπρι -λογικά- θα κάτσει στον πάγκο, για να πάει στη φυσική του θέση ο Σάμαρης.

Ίδωμεν…

Η αποστολή του Πανιωνίου: Ελευθερόπουλος, Σάμαρης, Μιλοβάνοβιτς, Κβιρκβέλια, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κούρντι, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Αυλωνίτης, Ριέρα, Πετκάκης, Κολοβός, Κουμορτζί, Σιδεράκης, Σκέμπρι, Ρόκας, Μπούζας, Κούτσι.

Προϊστορία

Τέσσερις νίκες και μόλις, μία ήττα, στις πέντε πιο πρόσφατες… επισκέψεις του στο Περιστέρι, μετρά ο Πανιώνιος!
Σ' ένα, κατά τ' άλλα, βέβαια, απόλυτα ισορροπημένο ζευγάρι.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί, συνολικά, δέκα φορές στο παρελθόν και αμφότερες έχουν από τέσσερις νίκες, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Πέρυσι, οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Σφακιανάκη, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά, οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν δύο γκολ και πήραν μια σπουδαία νίκη, με τον -πλέον… κυανόλευκο- Μήτρογλου να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα.

Αναλυτικά:

25/02/1973 Ατρόμητος - Πανιώνιος 3-0
08/06/1975 Ατρόμητος - Πανιώνιος 3-1
07/03/1976 Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-0
12/12/1976 Ατρόμητος - Πανιώνιος 3-0
02/11/1980 Ατρόμητος - Πανιώνιος 2-2
16/04/2006 Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-3
15/04/2007 Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-1
06/01/2008 Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-2
07/02/2010 Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-0
06/03/2011 Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-2

Κώστας Τσούγκος, Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube