Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος θα μπει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην Άρσεναλ, σύμφωνα με τον Πάμπλο Ορμπάιθ.

Ο μέσος των «ερυθρόλευκων» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νίκες στο πρωτάθλημα, εξήγησε για το λόγο που αποδέχθηκε να έρθει στην Ελλάδα, ενώ διάλεξε… και πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Αναλυτικότερα ένα μέρος όσων δήλωσε ο Ισπανός χαφ στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”:

Για τις πρώτες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού:
«Είμαι ικανοποιημένος που ξεκινήσαμε με νίκες. Η αλήθεια είναι πως ασχέτως της εμφάνισής σου, με τις νίκες, αισθάνεσαι καλύτερα μέρα με την ημέρα. Σου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψεις υπό καλύτερες συνθήκες».

Για το πώς τον αντιμετωπίζει ο κόσμος:
«Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα δύσκολα για μένα. Όλος ο κόσμος μου φέρεται εξαιρετικά, με διευκολύνει σε κάθε περίπτωση οπότε σε αυτό το σκέλος δεν αισθάνομαι άσχημα».

Γιατί δέχθηκε την πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδος:
«Για έναν παίκτη σαν κι εμένα, που έχει περάσει τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα, αποτελεί πρόκληση όταν σε φωνάζει ένας τόσο σημαντικός σύλλογος, ο οποίος αγωνίζεται στην Ευρώπη και διεκδικεί όλους τους τίτλους στη χώρα του. Σκέφτηκα ότι αν θες να αλλάξεις παραστάσεις, αυτή η πρόταση του Ολυμπιακού αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία. Ο Ερνέστο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην τελική μου απόφαση. Ένας σπουδαίος προπονητής του οποίου τη φιλοσοφία γνωρίζω, ήταν μεγάλη χαρά για μένα να αποδεχθώ την πρόταση του Ολυμπιακού. Πάντως, δεν είχαμε μιλήσει με τον Βαλβέρδε πριν έρθω, πήρα την απόφαση ζυγίζοντας όλες τις καταστάσεις και δεν επηρεάστηκα από τη γνωριμία μας μόνο».

Για το κοινό σημείο της Αθλέτικ Μπιλμπάο με τον Ολυμπιακό:
«Νομίζω ότι οι Έλληνες είναι ταυτισμένοι με τον Ολυμπιακό, σε ένα μεγάλο μέρος τους. Από όσο έχω προλάβει να δω, πρόκειται για φιλάθλους πιστούς στην ομάδα. Ακριβώς όπως συμβαίνει στην Αθλέτικ. Ο κόσμος αποτελεί μέρος του συλλόγου, βρίσκεται πάντα κοντά σου. Ναι, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο ομάδες εκτός από τα χρώματα της φανέλας».

Για το πότε θα είναι έτοιμη 100% η ομάδα:
«Ελπίζω ότι όλη η ομάδα θα είναι έτοιμη 100% το συντομότερο δυνατό. Σε ένα σύνολο δεν μετράει η καλή κατάσταση ενός. Αν δεν είμαστε ως ομάδας στο καλύτερο δυνατό σημείο, δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε. Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα δείτε τον Ολυμπιακό σε φουλ ρυθμό. Διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες με ιδιαίτερα καλά στοιχεία. Δεν ξεχωρίζω κάποιον διότι για να ανήκεις σε μια ομάδα έχεις τα δυνατά σου στοιχεία. Όλοι είναι αναγκαίοι, όλοι χρειάζονται για να φτάσεις στη νίκη».

Για το αν προτιμάει Ελλάδα ή Ευρώπη:
«Η ομάδα οφείλει να τα δίνει όλα παντού. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος. Αυτό που μετράει είναι κατ’ αρχάς να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο τίτλος σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις στο Champions League γι’ αυτό και πρέπει να τον κατακτήσουμε. Ετοιμαστήκαμε για τον Εργοτέλη σαν να δίναμε τελικό. Δεν μας απασχόλησαν το Champions League και η Άρσεναλ».

Για το ματς του Λονδίνου:
«Σας είπα και πριν ότι δεν φοβάμαι κανέναν. Σέβομαι τον αντίπαλο αλλά δεν θα μπω στο γήπεδο με τη λογική ότι είναι καλύτερός μου. Ούτε την Άρσεναλ. Πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα με πολύ πάθος και ταλέντο. Εμείς θα μπούμε να δώσουμε όλο μας τον εαυτό για να νικήσουμε. Γι’ αυτό να είστε βέβαιοι».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού:
«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σας πω εγώ για το ποδοσφαιρικό μας στυλ. Θα τρέχουμε πολύ, θα πιέζουμε τον αντίπαλο, αυτό είναι βέβαιο. Τα υπόλοιπα αφορούν τον προπονητή μας. Τις αδυναμίες μας ας τις βρουν οι αντίπαλοι, δικό τους πρόβλημα είναι. Το παιχνίδι μας διακρίνεται από το γρήγορο ρυθμό, πιο γρήγορο από αυτόν του αντιπάλου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ