Την αισιοδοξία ότι ο Γιάο Μινγκ θα έχει προλάβει να έχει βελτιωθεί από πλευράς φυσικής κατάστασης και πως θα δώσει το «παρών» στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας εξέφρασε ένας από τους εκπροσώπους του Κινέζου σταρ, μιλώντας στην εφημερίδα «Beijing News». Μόλις μία ημέρα μετά την οριστική απόφασή του να επιλέξει την Εθνική Κίνας σε σεχέση με τον Ολυμπιακό, ο Γιόνας Καζλάουσκας μπορεί να ελπίζει πως θα υπολογίζει στα πλάνα του τον «πύργο» των Χιούστον Ρόκετς.

«Ο γιατρός του Γιάο πιστεύει πως θα είναι έτοιμος να ακολουθήσει ένα πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας, γύρω από την πρώτη Αυγούστου» δήλωσε ο Ζανγκ Μινγκί, μέλος της υποστηρικτικής ομάδας του παίκτη, εκφράζοντας την άποψη ότι «δε θα υπάρχει πρόβλημα να παίξει ο Γιάο και κόντρα στις ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου».

Ο ατζέντης του Γιάο Μινγκ, Λου Χάο, τόνισε από την πλευρά του πως ο 25χρονος άσος έχει βγάλει τον γύψο από το εγχειρισμένο αριστερό του πόδι και ήδη έχει ξεκινήσει ελαφρύ τρέξιμο.

Ήδη από την Τετάρτη ο Γιάο Μινγκ βρίσκεται στην Κίνα, με στόχο να τεθεί κάτω από τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας στις αρχές Αυγούστου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube