Την απόφασή του να… κρεμάσει τη φανέλα του ανακοίνωσε, ο Χοσέ «Πικουλίν» Ορτίθ. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Άρη, μετά από 24 χρόνια προσφοράς στο άθλημα, αποχωρεί από την ενεργό δράση, καθώς έμεινε εκτός της αποστολής του Πουέρτο Ρίκο για το Μουντομπάσκετ και για το Πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής.

Ο 42χρονος μπασκετμπολίστας τελικά δε θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας και έτσι η τελευταία του πράξη παίχτηκε στα παρκέ της πατρίδας του με την Αρεσίμπο Κάπτενς. «Ήρθε η ώρα να πέσει η αυλαία», δήλωσε σχετικά.

Ο Ορτίθ ξεκίνησε της επαγγελματική του καριέρα με την Ατλέτικος του Σαν Ζερμάν, το 1981, ενώ την πρώτη του εμφάνιση στο διεθνές στερέωμα έγινε το 1983 στους Παναμερικανικούς Αγώνες του Καράκας της Βενεζουέλας. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και η μεγαλύτερή προσωπική του στιγμή ήρθε όταν φόρεσε τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ, το 1987. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε για λογαριασμό μεγάλων συλλόγων όπως της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και στην Ελλάδα για τους ΠΑΟΚ και Άρη. Η τελευταία του παρουσία με την εθνική ήταν το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κιράγκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube