Τα ονόματα των 15 αθλητών, όπως και των τεσσάρων αναπληρωματικών, οι οποίοι και συμμετάσχουν στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Σλοβενίας, ενόψει του ερχόμενου Μουντομπάσκετ έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η σλοβενική ομοσπονδία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σλοβένων, Άλες Πίπαν, δε θα έχει οριστικά στη διάθεσή του τον Σάσα Βούγιατσιτς των Λέικερς, ο οποίος εξεδήλωσε την επιθυμία του να μη δώσει το «παρών» στη διοργάνωση και να προπονηθεί εντατικά μόνος του το καλοκαίρι με τη δικαιολογία πως θα πρέπει να προετοιμαστεί με τους «λιμνάνθρωπους», ενόψει της νέας περιόδου στο ΝΒΑ. Η προετοιμασία των γειτόνων μας θα ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου.

«Το Μουντομπάσκετ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το σλοβενικό μπάσκετ. Επέλεξα τους 15 κορυφαίους παίκτες που θα παλέψουν στην Ιαπωνία. Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας από το προπονητικό κέντρο της Ρόγκλα και νομίζω πως αυτές οι πρώτες δέκα ημέρες θα είναι υψίστης σημασίας ως προς την εικόνα που θα παρουσιάσουμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα,» δήλωσε ο Πίπαν και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους φιλικούς αγώνες που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. «Έχουμε προγραμματίσει δέκα φιλικούς αγώνες, πιστεύω πως είναι αρκετοί για μια ομάδα που ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε μια τέτοια διοργάνωση».

Οι 15 βασικοί και οι τέσσερις αναπληρωματικοί παίκτες του Άλες Πίπαν είναι:

Γκαρντ: Σάνι Μπετσίροβιτς (Κλίμαμιο Μπολόνια), Γκόραν Ντράγκιτς (Γκέοπλιν Σλόβαν), Νεμπόισα Γιοκσίμοβιτς (Χέμοφαρμ), Γιάκα Λάκοβιτς (Παναθηναϊκός), Ντόμεν Λόρμπεκ (Ολίμπια Λιουμπλιάνα), Σάσο Όζμπολτ (Ολίμπια Λιουμπλιάνα), Μπένο Ούντριχ (Σαν Αντόνιο Σπερς).

Φόργουορντ: Μάρκο Μίλιτς (Ολίμπια Λιουμπλιάνα), Μπόστγιαν Νάχμπαρ (Νιου Τζέρσεϊ Νετς)

Σέντερ: Πρίμοζ Μπρέζετς (Σάρλοτ Μπόμπκατς), Γκόραν Γιούρακ (Καντού), Εράζεμ Λόρμπεκ (Κλίμαμιο Μπολόνια), Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς (Σαν Αντόνιο Σπερς), Ούρος Σλόκαρ (Μπενετόν Τρεβίζο) και Ζέλιμιρ Ζάγκορατς (Έλιος Ντομζάλε).

Αναπληρωματικοί: Αλεκσάνταρ Τσάπιν (Βιόλα Ρέτζιο), Σάσα Ντόντσιτς (Γκέοπλιν Σλόβαν), Ντράγκισα Ντρόμπνιακ (Ολίμπια Λιουμπλιάνα) και Μίχα Ζούπαν (Γκέοπλιν Σλόβαν).


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube