Έναν νέο… ανταγωνιστή στις θέσεις των ψηλών για την εθνική ομάδα θα έχουν σύντομα οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Γιάννης Μπουρούσης και Ιάκωβος Τσακαλίδης (;). Ο λόγος για τον Ίαν Βουγιούκα, τον Έλληνα ύψους 2,09μ. σέντερ που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Ο 21χρονος άσος μετά από μια εξαιρετική Τρίτη χρονιά στο πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις κλήθηκε να συμμετάσχει στο Ορλάντο πρι-ντραφτ καμπ, στο οποίο τα καλύτερα κολεγιόπαιδα μαζί με τους καλύτερους νεαρούς Ευρωπαίους προσπαθούν να πείσουν τους σκάουτερ των ομάδων του ΝΒΑ πως αξίζουν μια θέση στα μελλοντικά ντραφτ. σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να τους επιλέξουν στο επερχόμενο ντραφτ. Μιλώντας στη Sportday, o Ίαν Βουγιούκας έθεσε ως προτεραιότητα και όνειρό του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

«Θα δούμε πώς θα πάει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι αγωνιστικά έτοιμος, τη στιγμή που οι υποχρεώσεις μου στο Σεντ Λιούις ολοκληρώθηκαν πριν από δύο μήνες. Ολον αυτόν τον καιρό γυμνάζομαι, αλλά όχι τόσο ώστε να είμαι πανέτοιμος γι’ αυτό το καμπ. Δεν έχω, πάντως, άγχος. Θα πάω να παίξω το μπάσκετ μου και ό,τι βγει», δήλωσε σχετικά και προσέθεσε: «Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω. Μέχρι τώρα μου έχουν πει ότι θα είμαι σίγουρα στον δεύτερο γύρο του ντραφτ. Θα εξαρτηθούν πολλά, βέβαια, και από το τι θα κάνω στο καμπ του Ορλάντο, εκεί που θα είναι μαζεμένοι πολλοί άνθρωποι από το ΝΒΑ. Αν πάρω τις διαβεβαιώσεις ότι θα επιλεγώ στον πρώτο γύρο του ντραφτ, τότε θα φύγω από το κολέγιο. Αν όμως όχι, τότε θα γυρίσω στο Σεντ Λιούις, θα παίξω και τέταρτο χρόνο και το επόμενο καλοκαίρι, αναγκαστικά πλέον, θα μπω στη διαδικασία του ΝΒΑ. Σίγουρο, πάντως, είναι ότι το καμπ του Ορλάντο θα με βοηθήσει πολύ, αφού θα κοντραριστώ με τα παιδιά, που του χρόνου θα είναι στο ΝΒΑ».

Όσο για το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα, είναι ξεκάθαρος: «Κοιτάξτε, δεν μου αρέσει να λέω ψέματα. Αυτό που με ενδιαφέρει και είναι πρώτος μου στόχος είναι να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Θα δουλέψω και θα κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε να τα καταφέρω. Αν δεν γίνει αυτό εφικτό, τότε θα κοιτάξω να παίξω κάπου στην Ευρώπη. Το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι η τελευταία μου επιλογή».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube