Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ των φοιτητών που ονομάζεται N’JOY UNI-Basket και για το 2011! Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ο οποίος παραχώρησε την αιγίδα του και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ για να διεξαχθούν οι αγώνες θα πρέπει να αισθάνεται πραγματικά περήφανος που άνοιξε την αγκαλιά του σε μία τέτοια διοργάνωση.

Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου που έκανε την τιμή και παρευρέθηκε πραγματοποιώντας και την μεγάλη απονομή του τροπαίου, όταν πήρε το μικρόφωνο για να απευθύνει χαιρετισμό, δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεση να συνεχιστεί και του χρόνου αυτή η θαυμάσια συνεργασία ανάμεσα σε Δήμο και διοργανωτές!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Στο Τελικό του Κυπέλλου, δηλαδή του Β Κύκλου Δυναμικότητας, βρέθηκαν οι Orlando Tragic με τους Lestrigons. Οι πρώτοι δεν απογοήτευσαν τους ιδιαίτερα ενθουσιώδεις φίλους τους που τους παρακολούθησαν και αναδείχτηκαν στην παράταση Κυπελλούχοι για το 2011 με σκορ 86-82. Αμέσως μετά ξεκίνησε το All Star Game με πολλά μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης να παίρνουν μέρος και όπως είναι φυσικό να ξεχνούν τι σημαίνει άμυνα και να παραδίδουν εκατέρωθεν μαθήματα καρφωμάτων και θεαματικού μπάσκετ! Ο διαγωνισμός τριπόντων που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός με τον Πολυζωγόπουλο να αναδεικνύεται νικητής.

Στο διαγωνισμό καρφωμάτων, ο Γκίκας έκλεψε την παράσταση με δύο εντυπωσιακά κάρφωματα και τελικά αναδείχθηκε και νικητής! Κάπου εκεί έκαναν την εμφάνισή τους οι cheerleaders της Εθνικής ομάδας οι οποίες με τα χορευτικά τους ζέσταναν το κοινό.

Το N’JOY κυριάρχησε στο χώρο τόσο με τις …όμορφες παρουσίες που έντυσε, όσο και με το άφθονο σοκολατούχο γάλα που κέρασε τις εκατοντάδες του κόσμου παρευρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο και είχαν ανάγκη από λίγες σταγόνες δροσιάς! Ο μεγάλος χορηγός ήταν πραγματικά παντού τόσο μέσα στο γήπεδο με ποικίλη παρουσία όσο και στις εμφανίσεις των παιχτών όλων των ομάδων! Ο κ. Γιώργος Γραμματικός, εκπρόσωπος της εταιρίας ΦΑΓΕ έκανε αργότερα και την απονομή στον απίστευτο 1ο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Βασίλη Δελλή, ο οποίος σημείωσε 305 πόντους σε 7 παιχνίδια (δηλ, μ.ό. 43,5 πόντους ανά αγώνα!!!)

Μετά τη λήξη του All Star Game πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δώρων για το κοινό! Έτσι τρεις τυχεροί κέρδισαν από τη ΦΑΓΕ ένα MP3, από τo www.clickagift.gr που είναι το μεγαλύτερο site με δώρα εμπειριών στην Ελλάδα ένα ταξίδι στα Τζουμέρκα και τον Άραχθο ποταμό για rafting και ιππασία για 3 ημέρες με καλυμμένη τη διαμονή και τις δραστηριότητες αυτές και τέλος από τον όμιλο Peoplecert κάλυψη 100% εξετάστρων σε οποιοδήποτε πτυχίο City& Guilds (επιπέδου Lower ή Proficiency) εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας! Κάπου εκεί εμφανίστηκε και ο γνωστός σε όλους Γιουνιλίγκας ο οποίος έκανε κάποιες χορευτικές βόλτες στο παρκέ τραβώντας τα βλέμματα του κοινού!

Οι ομάδες του Τελικού ξεκίνησαν ζέσταμα και ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες του κλειστού γηπέδου του Μοσχάτου. Οι φίλαθλοι μάλιστα έδειχναν την προτίμησή τους προς τη μία ή την άλλη ομάδα όλο και πιο έντονα. Η Destroy Xiston από τα ΤΕΦΑΑ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και με μπροστάρη τον απίστευτο για μία ακόμα βραδιά άσο του Κολοσσού Ρόδου, Νίκο Παππά έφτασε το κοντέρ σε μία διαφορά 12 πόντων, φυσικά και με την καθοδήγηση του coach Μιχάλη Μιχελάκου . Οι περσινοί πρωταθλητές μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο έδειχναν να μην πατούν καλά και δεν μπορούσαν να περιορίσουν τα επιθετικά όπλα των Destroy αφήνοντας αρκετά ελεύθερα σουτ τόσο στον Σιζόπουλο και τον Γραμματικό, όσο και στον Παππά.

Κάπου στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου η Over the River (επίσης από τα ΤΕΦΑΑ) πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο αρχηγός του Περιστερίου Αντώνης Μάντζαρης έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή. Πήρε τη μπάλα την ώρα που έκαιγε και αφύπνισε τους συμπαίχτες του στην αρχή με μακρινά εύστοχα σουτ και στη συνέχεια αξιοποιώντας το τεράστιο πλεονέκτημα στη θέση 5 που ονομάζεται Σαρικόπουλος. Ο άσος του Πανιωνίου άρχισε να τροφοδοτείται κάτω από το καλάθι, εκεί που δεν έχει αντίπαλο και μείωσε τη διαφορά και εν συνεχεία έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Πολύ καλή επιθετική παρουσία και από τον Βασιλόπουλο, τον Παπαντωνίου και τον Βαγγέλη Μάντζαρη και την υπόλοιπη ομάδα που έδειξε στοιχεία σπουδαίας ψυχραιμίας στο φινάλε. Αυτή η ψυχραιμία είναι άλλωστε που έλειψε στο τέλος από την Destroy η οποία παρά την ήττα, μάλλον κέρδισε στο νήμα τη μάχη της εξέδρας. Ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός και σε ορισμένες στιγμές δεν ήταν εύκολο να ακούσει κάποιος ούτε τον διπλανό του από τις ιαχές.

Το τελικό σκορ ήταν το 78-86 υπέρ της Over the River και έτσι γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά δύο σερί τίτλους στο N’JOY UNI-Basket. Οι διαιτητές του αγώνα ήταν ο Αφεντουλίδης Βασίλης (Α1 Κατηγορίας), ο Νανούρης Χρήστος (Α2 Κατηγορίας) και ο Σιώκας Αλέξανδρος (Β’ Εθνικής). MVP του τελικού δίκαια αναδείχθηκε ο Αντώνης Μάντζαρης αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Παππάς παρά την ήττα, ήταν πολύ κοντά στο να κατακτήσει αυτό το προσωπικό τρόπαιο για την ασύλληπτη απόδοσή του και τους 44 (!) πόντους που σημείωσε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

OVER THE RIVER (ΤΕΦΑΑ): Παπαντωνίου Νώντας #4 (18π.), Ράλλιος Παναγιώτης #5, Μαρίνος Χρήστος #6, Μάντζαρης Βαγγέλης #7 (14π.), Αρβανιτάκης Νικόλαος #8, Αθανασούλας Γιάννης #9 (8π.), Μάντζαρης Αντώνης #10 (14π.), Παραγιός Μιχάλης #11, Βασιλόπουλος Φώτης #00 (20π.), Δήμος Φωτίου #13 (2π.), Ασημακόπουλος Θοδωρής #14, Σαρικόπουλος Ζήσης #15 (10π.).

DESTROY XISTON (ΤΕΦΑΑ): Θεοδώρου Σπύρος #9, Γιαμπάνης Γιάννης #21, Χαλιβίδου Άννα-Νικολέτα #5, Παυλιάς Δημήτρης #43, Γραμματικός Γιάννης Μάριος #3 (14π.), Κουκουνιάς Παναγιώτης #8 (7π.), Παπαργυρόπουλος Ρήγας #23 (3π.), Σιζόπουλος Αντρέας #99 (10π.), Παππάς Νίκος #86 (44π.). Coach: Μιχάλης Μιχελάκος

Τις απονομές του Πρωταθλήματος πραγματοποίησε η Κα Καραβία Βασιλική, αντιδήμαρχος του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου. Οι 12 άσοι της Over the River πανηγύρισαν με τη ψυχή τους αυτό το τρόπαιο και φωτογραφήθηκαν με χορηγούς και χωρίς χορηγούς, όλοι μια αγκαλιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αμέσως μετά τη λήξη, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που είναι και ένα από τα ονόματα που ακούγονται μεταγραφικά για τους αιώνιους, δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ-FM πως η συνταγή της επιτυχίας είναι καθαρά η φιλία και η ομοιογένεια της ομάδας.

Η RED BULL που ζει και αναπνέει για να δίνει φτερά σε τέτοια events απογείωσε μουσικά το κοινό και εν συνεχεία το δρόσισε με 2 κοπέλες που μοίρασαν ατελείωτη ποσότητα τόσο στον ίδιο τον κόσμο, όσο και στους παίχτες, τις cheerleaders, …μέχρι και τη μασκώτ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube