Ο Σερζ Ιμπάκα συμπεριλήφθηκε στην 15μελη λίστα των παικτών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Ισπανίας για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο σέντερ της Οκλαχόμα έχει γεννηθεί στο Κονγκό, αλλά έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ισπανία κι εκτιμάται πως θα εξασφαλίσει εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα για να αγωνιστεί στην ερχόμενη διοργάνωση.

Η επιστροφή του Πάου Γκασόλ και η πρώτη κλήση για τους Βίκτορ Σάδα και Τσάβι Ρέι είναι οι υπόλοιπες καινοτομίες στις επιλογές του Σέρτζιο Σκαριόλο. Εκτός είναι οι Άλεξ Μουμπρού και Χόρχε Γκαρμπαχόσα που αποσύρθηκαν από την εθνική ομάδα, αλλά και ο Φραν Βάσκεθ, που επέλεξε να μείνει εκτός.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης συμμετέχουν στον πρώτο όμιλο μαζί με Πολωνία, Τουρκία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία και μία από τις δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί:

Γκαρντ: Χοσέ Καλντερόν (Ράπτορς), Ρίκι Ρούμπιο (Μπαρτσελόνα / Τίμπεργουλβς), Βίκτορ Σάδα (Μπαρτσελόνα).

Σούτινγκ γκαρντ: Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ράφα Μαρτίνεθ (Βαλένθια).

Φόργουορντ: Ρούντι Φερνάντεθ (Μπλέιζερς), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ), Κάρλος Σουάρεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Βίκτορ Κλαβέρ (Βαλένθια).

Πάουερ φόργουορντ / σέντερ: Πάου Γκασόλ (Λέικερς), Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις), Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ Μαδρίτης), Τσάβι Ρέι (Γκραν Κανάρια), Σερζ Ιμπάκα (Θάντερ).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube