Στις 28 Ιουνίου αναμένονται οι κλήσεις του Σέρτζιο Σκαριόλο για την εθνική Ισπανίας εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, τα ονόματα είναι... μετρημένα κουκιά. Ο Ιταλός προπονητής θα καλέσει 15 ή 16 παίκτες, με το ερωτηματικό να αποτελεί αν ο Σερζ Ιμπάκα, ο σέντερ της Οκλαχόμα που κάνει εξαιρετική καριέρα στο ΝΒΑ, θα εξασφαλίσει εγκαίρως ισπανική υπηκοότητα.

Εκτός πλάνων είναι πέραν των Γκαρμπαχόσα και Μουμπρού (για τον τελευταίο θα γίνει προσπάθεια να μεταπειστεί), που επέλεξαν να αποχωρήσουν από τους «φούριας ρόχας», αλλά και ο Φραν Βάσκεθ, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο και πιθανώς να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα.

Οι εκλεκτοί του Σκαριόλο, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, θα είναι οι εξής:

Γκαρντ: Χοσέ Καλντερόν (Ράπτορς), Βίκτορ Σάδα, Ρίκι Ρούμπιο, Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ράφα Μαρτίνεθ (Βαλένθια).

Φόργουορντ: Ρούντι Φερνάντεθ (Μπλέιζερς), Κάρλος Σουάρεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ), Βίκτορ Κλαβέρ (Βαλένθια).

Πάουερ φόργουορντ/σέντερ: Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ Μαδρίτης), Πάου Γκασόλ (Λέικερς), Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις), Σερζ Ιμπάκα (Θάντερ).

Η Ισπανία συμμετέχει στον πρώτο όμιλο μαζί με Λιθουανία, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία και μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά (μεταξύ Πορτογαλίας, Ουγγαρίας και Φινλανδίας).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube