Ο Βιμ Σουρμπίρ, μέλος της ομάδας του Άγιαξ που το 1971 επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Γουέμπλεϊ», μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο μετά την εκδήλωση για την επέτειο 40 ετών από το μεγάλο αγώνα.

«Ήμασταν το φαβορί, αλλά δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς μία ομάδα που φτάνει σε τελικό. Για να φτάσει στον τελικό, πάει να πει πως είναι δυνατή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε δυνατά και δεν ήταν εύκολη η νίκη για μας. Ήμασταν όμως λίγο πιο έμπειροι και κερδίσαμε», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν η σύγχρονη Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, απάντησε: «Είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις βέβαια. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι πιο γρήγορο και δυνατό, ενώ υπάρχουν περισσότερες κάμερες. Τώρα οι αμυντικοί δεν μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα χωρίς να τους δει κάποιος και να τους τιμωρήσει».

Όσο για το αν οι ποδοσφαιριστές του μεγάλου Άγιαξ της δεκαετίας του 1970 με τα σύγχρονα μέσα θα μπορούσαν να κερδίσουν τη σημερινή Μπαρτσελόνα, τόνισε: «Θα ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, θα τους πιέζαμε, αλλά νομίζω πως στο τέλος θα χάναμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ