Stoiximan Super League

Έφηβοι πρόσφυγες από τη δομή «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» στις ακαδημίες της ΑΕΚ

Τη δυνατότητα σε πέντε παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή για ανήλικους πρόσφυγες να κυνηγήσουν το ποδοσφαιρικό τους όνειρο δίνει η ΑΕΚ.

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η ΑΕΚ.

Αποδεχόμενη σχετικό αίτημα της ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», η «Ένωση» δρομολόγησε την ένταξη πέντε έφηβων προσφύγων σε συνεργαζόμενη ακαδημία της.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Η ΑΕΚ αναδεικνύει για ακόμα μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας ξανά το μότο “Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ”.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη είχαμε δεχθεί ένα αίτημα από τον Ξενώνα Φιλοξενίας ανηλίκων της ΑΜΚΕ “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” (Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων).

Η “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος με πολύχρονη δραστηριοποίηση στην υποστήριξη των αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων του ο φορέας λειτουργεί Δομή Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων πλησίον της πλατείας Βικτωρίας. Αυτό το διάστημα ο ξενώνας φιλοξενεί 30 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, αγόρια ηλικίας 8 έως 17 ετών.

Στη δομή μας απασχολούνται: 1 συντονίστρια, 2 κοινωνικές λειτουργοί εκ των οποίων 1 επιστημονικά υπεύθυνη, 1 ψυχολόγο, 2 εκπαιδευτικοί, 2 διερμηνείς, 1 παιδίατρος και 6 φροντίστριες και φροντιστές παιδιών.

Το αίτημα αφορούσε τη συνδρομή μας ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε έναν από τους εφήβους ωφελούμενους της δομής, να πείσει για τις ικανότητές του και να ενταχθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα (υπό την μορφή χορηγίας).

Εν τέλει η Συνεργαζόμενη Ακαδημία “Α.Ο Κολωνός” δέχτηκε να εντάξει πέντε (5) παιδιά κι όχι μόνο ένα όπως αρχικά αιτήθηκε η ανωτέρω δομή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας κύριο Σ. Γαβριηλίδη έχει ήδη δοθεί δωρεάν ιματισμός όπως επίσης θα πραγματοποιηθούν και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προς τα παιδιά.

Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη, σεβασμό και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Τα παιδιά ήδη προπονούνται με τα υπόλοιπα και απολαμβάνουν όλη τη διαδικασία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x