Μετά το οριστικό ναυάγιο στην περίπτωση απόκτησης του Ντίντακ Βίλα, ο Ολυμπιακός έχει αναπροσαρμόσει τα πλάνα του στην αναζήτηση αριστερού μπακ. Ο Γιώργος Τζαβέλλας παραμένει πάντα στα υπόψη, αλλά εξετάζονται κι άλλες λύσεις, πιο οικονομικές. Μία εξ αυτών είναι ο Ντάνιελ Πούντιλ, ο 26χρονος άσος της πρωταθλήτριας Βελγίου Γκενκ, με την οποία είχε φέτος 29 συμμετοχές. Ο Πούντιλ, που μετρά 13 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική Τσεχίας, έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με μικρό κασέ και είναι ένας επιπλέον λόγος που η περίπτωσή του αρέσει και στον Εδουάρδο Μαθία.

Σίγουρος ο Μαρκάνο

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο από τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τη «SportDay», ο 24χρονος αμυντικός θα αποκτηθεί δανεικός από τη Βιγιαρεάλ με μία οψιόν αγοράς στα 1,1-1,3 εκατ. ευρώ, ενώ το κασέ του ανέρχεται στις 700.000 ευρώ. Το θέμα χειρίζεται ο μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ.

Περιμένουν την απάντηση του Κοστάντσο

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την πρότασή του στον Φράνκο Κοστάντσο και περιμένει την απάντησή του. Οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν περίπου ένα εκατ. ευρώ το χρόνο μαζί με τα μπόνους και τριετές συμβόλαιο στον ελεύθερο Αργεντινό γκολκίπερ, αλλά ο μάνατζέρ του περιμένει μήπως προκύψει κάποια καλύτερη πρόταση. Πάντως ο ίδιος ο 30χρονος γκολκίπερ δήλωσε στον «Πρωταθλητή» πως περιμένει απλώς ένα τηλεφώνημα για να έρθει.

«Είναι προχωρημένο το θέμα με τον Ολυμπιακό. Από ό,τι μου έχει μεταφέρει το τελευταίο διήμερο ο μάνατζέρ μου, είμαστε πολύ κοντά στην απόλυτη συμφωνία. Αισιοδοξώ ότι αν δεν κολλήσει κάπου το θέμα, θα έρθω μέσα στην εβδομάδα για να υπογράψω», τόνισε.

Παράλληλα, αναζητείται κυρίως στην ελληνική αγορά ο αναπληρωματικός γκολκίπερ για την επόμενη περίοδο. Ο Ελντίν Γιακούποβιτς φερόταν να έχει προβάδισμα, αλλά η παρουσία του Γιούργκεν Μάχο στο ΣΕΦ (όπου ήταν και ο Γιάννης Μώραλης) για τον χθεσινό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό συζητήθηκε και μπορεί να σημαίνει πολλά. Αλλά και τίποτα… Κάποιοι ισχυρίζονται πως ίσως να μην έχει κλείσει ακόμη το θέμα του Ούρκο Πάρντο.

«Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει»

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση δύο μέσων. Ο Κάρλος Σάντσες είναι-από το χειμώνα-η βασική του επιλογή, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο μάνατζερ του Κολομβιανού άσου, Κριστόφ Μονγκάι, μιλώντας στη «SportDay», ήταν σαφής. «Δεν έχουμε επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Περιμένουμε να μαζέψουμε όλες τις προσφορές και να επιλέξουμε την καλύτερη. Ο Κάρλος θα φύγει από τη Βαλανσιέν, αλλά ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει. Θα το κάνουμε πριν το Κόπα Αμέρικα», τόνισε, ενώ ακόμη η Βαλανσιέν δεν δείχνει διατεθειμένη να κατεβάσει τις απαιτήσεις της στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Πέραν του Σάντσες, ως εναλλακτικές λύσεις για το χώρο του κέντρου εξετάζονται 3-4 ακόμη παίκτες. Ανάμεσά τους ο Κρίστιαν Ριβέρος, ο 28χρονος άσος της Σάντερλαντ, που κοστολογείται κοντά στο ένα εκατ. ευρώ από την ομάδα του, ενώ οι απολαβές του δεν ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ το χρόνο. Ο Παραγουανός διεθνής δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2013 και φέτος είχε στην Premiership 12 συμμετοχές και 1 γκολ.

Μόνο αν έρθει καλή πρόταση…

Εντείνεται τις τελευταίες ημέρες η φημολογία περί πιθανής παραχώρησης των Βασίλη Τοροσίδη, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ράφικ Τζεμπούρ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για κανέναν εκ των τριών και όπως αναφέρουν επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν είναι αυτοσκοπός να πουληθούν. Αυτό θα συμβεί μόνο αν έρθει πρόταση που θα ικανοποιεί την ομάδα.

* Περίπου 1.250 κάρτες διαρκείας ανανεώθηκαν χθες από οπαδούς του Ολυμπιακού και πλέον ο αριθμός που έχουν ανανεώσει τις θέσεις τους στο «Καραϊσκάκη» έχει φτάσει τις 5.500.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube