Έτοιμος να επιστρέψει στην εθνική ομάδα μπάσκετ της Γαλλίας, ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δείχνει ο Τόνι Πάρκερ. Ο διεθνής γκαρντ των Σπερς μίλησε στην τηλεόραση της πατρίδας του και έδειξε να ανυπομονεί να αγωνιστεί στα παρκέ της πρώην σοβιετικής χώρας, έχοντας χάσει τη διοργάνωση της Πολωνίας το 2009.

«Θα είμαι στο Ευρωμπάσκετ αυτό το καλοκαίρι», τόνισε αρχικά ο 29χρονος άσος, συμπληρώνοντας πως: «Ανυπομονώ να ξεκινήσω προετοιμασία. Έχουμε μια καλή ομάδα. Μίλησα με τους συμπαίκτες μου και όλοι έχουμε ισχυρό κίνητρο. Είμαι ενθουσιασμένος με την ομάδα που θα έχουμε στη Λιθουανία. Στο ΝΒΑ έχω κατακτήσει τα πάντα και σχετικά γρήγορα. Με τη Γαλλία, οι νίκες θα έχουν διαφορετική σημασία και αυτό γιατί περίμενα πολύ».

Ολοκληρώνοντας, ο Πάρκερ χαρακτήρισε σημαντική την παρουσία του Γιοακίμ Νοά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Στην Ευρώπη, χρειάζεσαι σπουδαίους παίκτες κοντά στο καλάθι για να νικήσεις και ο Νοά θα είναι σημαντικό κομμάτι στο "παζλ" μας και, σίγουρα, θα κάνει τη διαφορά. Ελπίζω να είναι σε θέση να μας βοηθήσει».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube