Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για ξεκούραση, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς έδωσε ένα τέλος στις όποιες πιθανότητες υπήρχαν από πλευράς του να αγωνιστει με την εθνική Σερβίας στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ στην Ιαπωνία. Παρά την αλλαγή του ομοσπονδιακού τεχνικού των «πλάβι» από τον Ντράγκαν Σάκοτα, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ ήταν ξανά αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Με δηλώσεις του στην σερβική εφημερίδα, «Sport», o άσος των Πέισερς τόνισε πως «μίλησα με τον προπονητή της εθνικής ομάδας, τον Ντράγκαν Σάκοτα, που τον είχα και προπονητή στον ΠΑΟΚ και του είπα να μη με υπολογίζει για τη φετινή διοργάνωση. Οι προσωπικές μου σχέσεις με τον Σάκοτα είναι άριστες, αλλά οι σχέσεις μου με την ομοσπονδία της χώρας είναι σε άσχημη κατάσταση. Δε θα αγωνιστώ με την εθνική Σερβίας στην Ιαπωνία, παρά το γεγονός πως θέλω να αγωνίζομαι για αυτήν και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να επιστρέψω και πάλι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τα τελευταία χρόνια ένιωσα ότι στην εθνική ομάδα υπάρχουν πολλά προσωπικά συμφέροντα, τα οποία μπάινουν πάνω από το γενικό καλό της εθνικής ομάδας και αυτό δε μου αρέσει».

Πάντως, η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να απογοητέυσε τους Σέρβους φιλάθλους, όμως σίγουρα ακούγεται ευχάριστα στον πρόεδρο των Ιντιάνα, Λάρι Μπερντ και τον προπονητή του, Φιλ Κάρλαϊλ, αφού ο «Πέτζα» έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube