Μόνο μαθηματικές ελπίδες διατηρεί η Λάρισα για την παραμονή, καθώς μετά το 1-1 με την Ξάνθη (που δείχνει να έχει αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο) στα «Πηγάδια» για την 23η αγωνιστική, ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στη Football League.

Οι «βυσσινί» που είχαν αρκετές και σημαντικές απουσίες, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Μπόατενγκ στο 14ο λεπτό, με τον Ρομέου να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 38’.



Μετά το (αναγνωριστικού χαρακτήρα) πρώτο δεκάλεπτο, η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα, δημιουργώντας την πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, από την οποία προήλθε το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα. Στο 14ο λεπτό, ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε ένα κόρνερ γεμίζοντας στην περιοχή, κανείς αμυντικός της Λάρισας δεν μπόρεσε να διώξει και ο Μπόατενγκ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ακρίτες συνέχισαν να απειλούν. Στο 23’ ένα επικίνδυνο σουτ του Κιντάνα από το ύψος της περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσοντοφάλσκι, ενώ στο 27’ η εξ επαφής κεφαλιά του Μαρσελίνιο απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Βενετίδη.

Η Λάρισα ισορρόπησε και στο 37’, μετά από καλή ενέργεια του Τσιμπάμπα (που πέρασε σαν σταματημένο τον Βάλλα) και διαγώνιο σουτ που αποκρούστηκε ασταθώς από τον Γκσπούρνινγκ, ο Ρομέου έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, αφού «κόπηκε» από τον Κωστούλα.

Ό,τι δεν πέτυχε σε αυτή τη φάση, το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα. Ο Μετίν γέμισε στην περιοχή και επωφελούμενος από την κακή αντίδραση των παικτών της Ξάνθης, ο Ρομέου με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έφερε το ματς στα ίσια.

Κακό ποιοτικά παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αργούν να βρουν ρυθμό. Η καλύτερη, ίσως, στιγμή καταγράφηκε στο 75’, με τον Γκσπούρνινγκ να νικάει στο τετ-α-τετ τον Τσιμπάμπα και να κρατάει το 1-1, που έμεινε μέχρι το τέλος.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Στιούαρτ, Κωστούλας, Βάλλας, Κομεσίδης, Αντεφέμι, Μπόατενγκ, Μαρσελίνιο, Πόι (72' Κατόνγκο), Κιντάνα (60' Φλίσκας), Σουάνης (69' Καζάκης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Γκλέισον, Βασιλακάκης.

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Ταυλαρίδης, Μελίσσης (46' Ρέντζας), Αμπουμπακάρι, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μετίν (64' Σίμιτς), Πανκράτ, Τσιμπάμπα (83' Κούλιτς).

Στον πάγκο έμειναν οι: Πρίφτης, Καρανίκας, Κόζακ, Πλιάγκας.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δημόπουλος, Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «Πηγάδια»

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube