Από τα χειρότερα γλύτωσε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου, χωρίς να δείξει το καλό του πρόσωπο, επικράτησε 2-0 στο Περιστέρι του Διαγόρα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και πλέον, αν παρουσιαστεί λίγο πιο προσεκτικός στον επαναληπτικό της Ρόδου (3 Φεβρουριαρίου), θα έχει το δικαίωμα να κάνει χειμωνιάτικες διακοπές σε νησί…

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από το www.sport-fm.gr.



90+3' Λήξη της αναμέτρησης

87' Κίτρινη κάρτα στον Σαρμιέντο

85' Αλλαγή για τον Διαγόρα. Ο Φράγκος στην θέση του Ζλάτκοβιτς.

56’ Αλλαγή για τον Διαγόρα. Στη θέση του Ζλάτκοβιτς ο Φράγκος.

78’ ΓΚΟΛ 2-0 ο Ατρόμητος. Ο Μπρίτο έστρωσε στον Καμαρά μέσα στην περιοχή και ο επιθετικός του Ατρόμητου έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα, αφού όμως πρώτα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενούμενων.

75’ Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Στη θέση του Δάρλα ο Σκόνδρας.

75’ Αλλαγή για τον Διαγόρα. Στη θέση του Αγκιρίμπα ο Γκούτμαν.

72’ Κίτρινη κάρτα στον Πλάτανο.

68’ Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Στη θέση του Φαβάλι ο Τάτος.

68’ Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Στη θέση του Περόνε ο Αναστασάκος.

54’ Ευκαιρία για τον Διαγόρα, ο Ταραχούλφσκι όμως δεν κατάφερε με κεφαλιά να φέρει την ισορροπία στο παιχνίδι.

51’ Κίτρινη κάρτα στον Περόνε.

47’ Καλό σουτ του Μπρίτο, η μπάλα πέρασε άουτ.

46' Έναρξη δεύτερου μέρους.

45+1' Λήξη πρώτου μέρους

41’ ΓΚΟΛ 1-0 ο Ατρόμητος. Ωραία ενέργεια του Νάστου από δεξιά που έδωσε την μπάλα στον Περόνε στην μικρή περιοχή και αυτός με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ.

39’ Καλό σουτ του Καμαρά, η μπάλα πέρασε άουτ.

32’ Δεν μέτρησε γκολ του Διαγόρα, καθώς ο βοηθός του διαιτητή θεώρησε ότι ο Ταραχούλσκι ο οποίος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Πάντως, ο παίκτης των φιλοξενούμενων έπειτα από το ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης φάνηκε ότι καλυπτόταν από αμυντικό της ομάδας του Περιστερίου.

29’ Ωραία ενέργεια από τον Γεωργίου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Ατρόμητου από αριστερά, ξέφυγε από τον Σαμπού, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά εκεί δεν βρισκόταν κανένας παίκτης των φιλοξενούμενων για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

24’ Κίτρινη κάρτα στον Σαμπού

22’ Κίτρινη κάρτα στον Χριστοφιλέα.

18’ Καλό μακρινό σουτ από τον Νεμπεγλέρα, η μπάλα στην αγκαλιά του Τάμπαση.

16’ Κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα.

10’ Χαμένο πέναλτι για τον Διαγόρα. Ο Ταραχούλσκι ανέλαβε να το εκτελέσει, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και επέστρεψε στα πόδια του όμως ούτε και με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Λίγο νωρίτερα ο Σαμπού ανέτρεψε τον Γεωργίου μέσα στην περιοχή της ομάδας του Περιστερίου.

5’ Οι γηπεδούχοι έχουν μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι, κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και ψάχνουν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Τάμπαση.

1' Έναρξη της αναμέτρησης



Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Καμαρά, Μπρίτο, Περόνε.

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Αναστασάκος, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Καραλής

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Τάμπασης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος

Στον πάγκο: Τυρέλης, Πεταυράκης, Ρέγες, Γκούνταμν, Φράγκος Καρπαθάκης, Μαργιεντάκης

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Γιαννουγλίδης (Αθηνών)



Το Κύπελλο, αποδεδειγμένα, είναι μία διοργάνωση που ταιριάζει «γάντι» στον Γιώργο Δώνη. Αρκεί κάποιος να θυμηθεί το 2007, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Λάρισας και κατάφερε να «κλέψει» την κούπα μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού στον τελικό (σκορ 2-1).

Τώρα, πλέον, που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας του Περιστερίου, φαίνεται πως ο θεσμός συνεχίζει… να του κλείνει το μάτι. Ο Ατρόμητος είχε την πιο ευνοϊκή κλήρωση από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας που έφτασαν στους «8», αφού έφερε τον Διαγόρα, τη μοναδική ομάδα της Football League που κατάφερε να φτάσει ως εδώ, στον δρόμο του. Η ομάδα του Δώνη, αναμφισβήτητα είναι το φαβορί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει ήδη την πρόκριση στο τσεπάκι. Ο Ατρόμητος έχει να βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου από το 1992, όταν είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα της Ρόδου είναι η ευχάριστη έκπληξη του θεσμού φέτος και στην πορεία του μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να αποκλείσει τον Πανιώνιο. Επίσης στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Εθνικού Αστέρα, ο οποίος είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την Ξάνθη. Αν η ομάδα της Ρόδου κάνει την έκπληξη κόντρα στον Ατρόμητο, θα βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης, έπειτα από το 1987, όταν στην πρώτη του χρονιά στην Α’ Εθνική, αποκλείστηκε από τον ΟΦΗ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube