Μπορεί η συμμετοχή στην εθνική ομάδα κάθε χώρας να θεωρείται η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, όμως αυτό δε φαίνεται να το ασπάζεται απόλυτα ο Γιούτα Ταμπούσε. Ο Ιάπωνας διεθνής άσος δεν ενδιαφέρεται να λάβει μέρος με το αντιπροσωπευτκό συγκρότημα της χώρας του στο Μουντομπάσκετ της πατρίδας του τον ερχόμενο Αύγουστο, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει μια θέση σε ομάδα του NBA. Ο κοντόσωμος άσος έγινε ο πρώτος Γιαπωνέζος παίκτης που αγωνίστηκε στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όταν έδωσε το «παρών» σε τέσσερις αναμετρήσεις του Φοίνιξ στις αρχές της περασμένης σεζόν.

Η απουσία του παίκτη από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τους διοργανωτές του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ωστόσο ο ίδιος ο Ταμπούσε δήλωσε αποφασισμένος να αγωνιστεί στο σάμερ λιγκ του NBA και να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο σε κάποια ομάδα. «Στόχος μου είναι να επιστρέψω στο NBA. Νομίζω ότι το σάμερ λιγκ είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρω» δήλωσε ο 25χρονος άσος, συμπληρώνοντας πως «εύχομαι το καλύτερο στην Εθνική Ιαπωνίας στο Μουντομπάσκετ».

Ο Ταμπούσε είχε μέσο όρο 1.8 πόντους και 1.0 ριμπάουντ σε τέσσερα λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, προτού «κοπεί» από τους Σανς, ενώ οι Λος Αντζελες Κλίπερς τον αποδέσμευσαν πριν από την έναρξη της φετινής περιόδου. «Ο τοίχος γίνεται ψηλότερος κάθε χρόνο, αλλά αυτό αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση για μένα» κατέληξε ο διεθνής άσος.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube