Ανακοινώθηκαν από την αμερικάνικη ομοσπονδία μπάσκετ οι 23 «εκλεκτοί» που θα συμμετάσχουν στο προπονητικό καμπ της εΕθνικής, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας το καλοκαίρι και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Το αξιοσημείωτο είναι πως από τις 23 προεπιλογές, οι 21 παίκτες είναι από το ΝΒΑ και οι 2 από τα κολέγια, ενώ οι 18 από τους κληθέντες έχουν συμπεριληφθεί και στο παρελθόν στις εθνικές ομάδες της Αμερικής. Στην ανακοίνωση των 23 παικτών προέβη ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Τζέρι Κολάντζελο.

«Αυτή είναι η πρώτη επιλογή παικτών για την εθνική ομάδα και οι 23 παίκτες που επιλέξαμε θα δώσουν ό,τι χρειαστεί, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία μεγάλη ομάδα. Νιώθουμε ότι έχουμε πολυμορφία, η ομάδα διαθέτει σουτέρ, μεγέθη, ταχύτητα, παίκτες για όλες τις αποστολές και πολύ καλούς αμυντικούς. Για να γίνει αυτή η επιλογή των παικτών, λάβαμε υπόψη το στιλ της ομάδας που θέλει το τεχνικό τιμ. Η επιλογή έγινε για το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, το οποίο το θεωρούμε εξίσου σημαντικό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκινου».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, τόνισε σχετικά πως «είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη διαδικασία επιλογής. Με τον τρόπο που έγιναν, συμπεριέλαβαν όλη τη χώρα από επαγγελματικό μέχρι και κολεγιακό επίπεδο. Είναι προφανές ότι δεν προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύνολο από ALL STAR παίκτες. Ο στόχος της ομάδας είναι να φτιάξει ένα σύνολο από καλούς παίκτες και μία καλή ομάδα. Νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό με τους παίκτες που έχουμε επιλέξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».


Οι 23 παίκτες που επελέγησαν είναι οι:

Γκίλμπερτ Αρίνας (Ουάσιγκτον Ουίζαρντς)

Σέιν Μπατίρ (Μέμφις Γκρίζλις)

Τσόνσεϊ Μπίλαπς (Ντιτρόιτ Πίστονς)

Κρις Μπος (Τορόντο Ράπτορς)

Μπρους Μπόουεν (Σαν Αντόνιο Σπερς)

Έλτον Μπραντ (Λος Άντζελες Κλίπερς)

Κόμπι Μπράιαντ (Λος Άντζελες Λέικερς)

Ντουάιτ Χάουαρντ (Ορλάντο Μάτζικ)

ΛεΜπρον Τζέιμς (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

Αντόν Τζέιμσον (Ουάσιγκτον Ουίζαρντς)

Τζο Τζόνσον (Ατλάντα Χοκς)

Σον Μάριον (Φοίνιξ Σανς)

Μπραντ Μίλερ (Σακραμέντο Κινγκς)

Άνταμ Μόρισον (Γκονζάκα Γιουνιβέρσιτι)

Λαμάρ Όντομ (Λος Άντζελες Λέικερς)

Κρις Πολ (Νιού Ορλινς Χόρνετς)

Πολ Πιρς (Μπόστον Σέλτικς)

Τζέι Τζέι Ρέντικ (Ντιουκ Γιουνιβέρσιτι)

Μάικλ Ρεντ (Μιλγουόκι Μπακς)

Λουκ Ρίντνουρ (Σιατλ Σούπερσόνικς)

Αμάρε Στουνταμάιρ (Φοίνιξ Σανς)

Ντουέιν Γουέιντ (Μαϊάμι Χιτ)

Καρμέλο Αντονι (Ντένβερ Νάγκετς)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube