Αποδεκτή έκανε ο Ντουέιν Ουέιντ την πρόσκληση της αμερικανικής ομοσπονδίας μπάσκετ να είναι μέρος της αποστολής που θα προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας που θα γίνει τον προσεχή Αύγουστο στην Ιαπωνία. Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ υπήρξε μέλος και της ομάδας των ΗΠΑ που το 2004 περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και θέλει να συμβάλλει στην επιστροφή της χώρας του στην κορυφή του κόσμου.

«Αν είχαμε κατακτήσει το χρυσό τότε, πιθανότατα δεν θα έπαιρνα αυτή την απόφαση τώρα», δήλωσε σχετικά ο Ουέιντ, ενώ προανήγγειλε την αρνητική απάντηση του συμπαίκτη του στους Χιτ Σακίλ Ο’Νιλ στην αντίστοιχη πρόταση που του έχει γίνει: «Θα προσπαθήσω να τον μεταπείσω, αλλά θα είναι δύσκολο, καθώς σε λίγο καιρό πρόκειται να γίνει ξανά πατέρας».

Την προσεχή Κυριακή η ομοσπονδία των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα ονόματα των 25 παικτών που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία. Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ θα γίνει γνωστή η 12μελης αποστολή που θα ταξιδέψει για την Ιαπωνία. Τον επόμενο χρόνο η 25αδα θα ξεκινήσει και πάλι προπονήσεις εν όψει της συμμετοχής της πάλαι ποτέ Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube