Ένας τέλος όπως αρμόζει σε ένα παίκτη με 14 χρονιά προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό, ετοιμάζεται να δώσει ο Μίλαν Τόμιτς. Την Τρίτη το μεσημέρι στο ΣΕΦ ο παλαίμαχος Σέρβος άσος και αρχηγός των «ερυθρόλευκων» την εποχή της παντοδυναμίας τους θα αποχαιρετήσει και επίσημα σε συνέντευξη Τύπου το μπάσκετ, τουλάχιστον ως αθλητής. Παράλληλα, ο 33χρονος άσος θα εκφράσει τη δική του άποψη σε πολλά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα από τις 14 Δεκεμβρίου 2004, όταν τότε με μία λιτή ανακοίνωση Τύπου, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ έβαλε ένα ψυχρό τέλος σε μία μεγάλη και μακρόχρονη σχέση.

Τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί ο Τόμιτς αφορούν:

Τη ξαφνική ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στις 13 Απριλίου 2004, όταν μέσα σε μία νύχτα ανέλαβε βασικός προπονητής των έως τότε συμπαικτών του.

Την αρνητική απάντησή του στον πρόεδρο της ΚΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη, για μείωση αποδοχών από τη στιγμή που θα παρέμενε βασικός προπονητής και η άμεση επιστροφή του στο παρκέ ως παίκτης στις 27 Σεπτεμβρίου 2004.

Τη μικρή θητεία του στην ιταλική Γιέζι αμέσως μετά με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς.

Τη σύναψη συνεργασίας με τον Κολοσσό Ρόδου μεσούσης της περιόδου εφέτος, το ντεμπούτο του απέναντι στον Ολυμπιακό και η αυστηρή αυτοκριτική του που τον υποχρέωσε να αποχωρήσει μετά από τρεις αγωνιστικές στις 31 Ιανουαρίου 2006.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube